Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 13 juli 2015

Anti-myasis spray

We horen helaas weer deze zomer al te vaak dat konijntjes sterven door vieze vleesmaden, gelegd door de groene vleesvlieg... Vooral vuile poepjes (door plakpoep of urineverlies) zijn extra aantrekkelijk voor de vliegen. Daarom is het belangrijk om een goede hygiëne te handhaven voor het hok, en zeker meer dan eens per week het hok (of toch zeker de toiletjes) te verversen. En uiteraard ook regelmatig de poep van het konijn controleren.
Er kan ook preventief gewerkt worden, door o.a. de Anti-myasis spray van Beaphar te gebruiken en dit op de poep van het konijn te spuiten.  Op die manier is je konijn ook nog beschermd.  Ik gebruik wel niet de hoeveelheid die erop staat (of ik zou een halve fles per Franse hangoor nodig hebben), maar zeker op warme en vochtige dagen spray ik preventief op de achterkanten van de konijntjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.