Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 7 februari 2015

Werkwijze wachtlijst

We krijgen soms vragen binnen over de werkwijze van de wachtlijst, en daarom proberen we dat hier verder uit te leggen.

We zijn een kleine opvang, wat dus betekent dat we niet oneindig veel konijnen in opvang kunnen houden.  De opvang wordt geheel vrijwillig gedaan, dus hebben we ook nog tijd nodig voor ons werk en het huishouden.  We hebben wel vaste gastgezinnen, waar de opvangers terecht kunnen voor adoptie, of tijdelijke gastgezinnen voor net-gecastreerde rammetjes.
Alle konijntjes dat op een gegeven moment in de opvang of bij de tijdelijke gastgezinnen zitten, zijn te vinden op http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/ter-adoptie.html

We kunnen in principe nooit meteen helpen als het om konijnen afstaan gaat, omdat we altijd alle hokken vol hebben, en van zodra er een konijntje verhuisd, is er weer plaats om een nieuw konijntje aan te nemen.  We krijgen helaas ook vaker melding binnen van gevonden konijntjes, en die proberen we hier zo snel mogelijk aan een plaatsje te helpen, omdat ze vaak niet bij de mensen die ze hebben vangen kunnen blijven.

We werken ook samen met Asiel De Grensstreek en S.O.S. Reptiel, om zo gevonden of afgestane konijntjes sneller een kans te geven.  Ze kunnen vaak nog tijdelijk verblijven bij een vrijwilligster van het asiel dat ook konijntjes heeft, maar dit kan helaas niet voor langere tijd.  Dus van zodra er plaats is, krijgen deze konijnen ook voorrang.

Mensen die ons contacteren om konijnen af te staan, krijgen een vragenlijst doorgestuurd.  Van zodra deze vragenlijst ingevuld is doorgestuurd met foto, kunnen we deze op onze wachtlijstpagina zetten op de site.  Deze is terug te vinden op http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/wachtlijst.html

We registreren de aanvragen op basis van dit formulier, niet van wanneer de mensen voor de eerste keer gemaild hebben.  Hoe sneller we de info hebben, hoe sneller we ze online kunnen plaatsen. We hopen dat ze op die manier ook sneller gezien kunnen worden om een nieuwe thuis te vinden.

Als er mensen zijn die interesse hebben in de wachtlijstkonijntjes, dan kunnen we contact opnemen met de huidige eigenaars om ze bij ons binnen te brengen.  Vrouwtjes kunnen in principe na een gezondheidscheck-up (en vaccinatie) meteen verhuizen.  Bij rammetjes zit het enigszins anders. Helaas zijn deze in de meeste gevallen niet gecastreerd, en wij laten rammen pas vertrekken als dat is gebeurd.  Daarom hebben we sinds kort een nieuw systeem bedacht met tijdelijke gastgezinnen. Rammetjes van de wachtlijst die gereserveerd worden, komen in Oostkamp binnen en worden zo snel mogelijk gecastreerd.  Dan verhuizen ze naar een tijdelijk gastgezin voor een periode van ongeveer 2 weken, de tijd dat rammetjes nog vruchtbaar blijven na de castratie.  Op die manier wordt onze opvang ook een stuk ontlast, en nemen de rammen geen 2 weken de plaats in van een eventueel dringender geval... We maken een afspraak met de nieuwe eigenaars voor het koppelen van het rammetje aan hun vrouwtje en we zorgen uiteraard dat het tijdelijk gastgezin de dag voordien of de dag zelf hem bij ons in Oostkamp weer binnen brengt.

Door op deze manier te werken, proberen we ook kort op de bal te spelen en de konijnen meer kans op adoptie te geven.  Daardoor is het dus mogelijk dat konijnen die lager op de wachtlijst staan, eerder binnenkomen. Dit hangt dus volledig af van de reservaties van de wachtlijstkonijnen. Van zodra er plaats is in de opvang, houden we de volgorde van de wachtlijst aan om konijnen binnen te nemen.

Het is vaak ook zo dat de huidige eigenaars van konijntjes van de wachtlijst ook op zoek gaan naar een geschikte thuis.  Alleen leert onze ervaring helaas dat we daar niet altijd van op de hoogte gebracht worden, of dat we geen reactie meer krijgen als we een plaatsje vrij hebben.  Uiteraard kunnen we de plaats niet lang garanderen, om zo een vlottere doorstroming te krijgen.

Door op deze manier te werken, hopen we dat ondanks onze kleinschaligheid, we toch dit jaar weer veel konijnen aan een nieuwe thuis kunnen helpen.  We willen graag de kleinschaligheid behouden, omdat het welzijn van het konijn nog altijd primeert, en we ze niet in veel te kleine hokken willen steken, zoals vaak bij asielen en dergelijke gebeurt... Kwaliteit primeert boven kwantiteit, en konijnen vertrekken hier pas als we zeker zijn dat ze gezond zijn. Bij ons worden alle konijnen standaard ingeënt tegen VHS en myxomatose, en worden de rammen ook standaard gecastreerd, in tegenstelling tot sommige andere opvangen.  Door dit na te streven, komt dit onze kwaliteit en en naam ten goede.  We willen met Het Vrolijke Konijnenhol bekend staan als een opvang met een groot hart voor konijnen, waar mensen in vertrouwen hun konijnen kunnen afstaan.  Geen enkel konijn krijgt hier een spuitje, tenzij het medisch gezien niet anders kan, maar we proberen altijd aan elk konijn, klein of groot, een goed leven te geven in de opvang, en een goede toekomst bij een nieuwe thuis...

Als er verder nog vragen zouden zijn, aarzel niet om ons hierover te contacteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.