Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 21 februari 2015

GOED TERECHT: Zion en Ago

Kort voor de kerstsluiting lazen we dit bericht op een dierengroep;
Ik zoek hulp!
Mijn buurvrouw heeft dus 2 hangbuikvarkens, ontelbaar konijnen en cavia's. Die beestjes zitten elke dag aan de draad te kijken wanneer wij met eten komen en de cavia's komen zelf op onze hof zoeken achter iets. Die beesten zitten elke dag in de modder want op iets droogs kunnen ze niet. Ze kunnen schuilen in een hok maar ik denk dat het hokje dan ook nooit wordt schoongemaakt. Een van de konijnen is graat mager en is denk ik gewond aan de poot.
Wat kan ik doen om die beestjes te helpen?
Uiteraard waren we weer meteen gealarmeerd, en Wendy is de twee Vlaamse reuzen gaan halen.  De term "ontelbaar" is relatief, want het ging meer over cavia's dan over konijnen.  De twee heren werden veilig en wel, droog en proper in een ren bij Wendy ondergebracht, waar ze konden aansterken, want ze waren erg mager.
De eerste foto's na een paar dagen bekomen...


Eens ze voldoende aangesterkt waren, werden ze naar Oostkamp gebracht voor hun castratie, en we hadden in tussentijd al een mooi adresje voor hen gevonden.  Per uitzondering hebben we ze samen laten verhuizen, omdat ze al een hele tijd hebben samengeleefd zonder problemen.  Maar hier in de opvang was het wel wat anders, want eenmaal ze vrouwtjes te zien kregen (en Dido lokte het verder ook uit) waren ze wel wat lastiger naar elkaar toe.  
Samen in de Big Bunny Mansion

Dido wil kennis maken met de knapperds

Gelukkig was hun verblijf hier van korte duur en konden ze verhuizen. Ze hebben zeker nu voldoende ruimte om te huppelen en alles te verkennen, zonder dat ze moeten in de modder leven en moeten vechten voor de weinig brokken dat ze kregen. Ze hebben een soort van schuurtje voor 's nachts, en overdag kunnen ze hun grasperk verkennen.  Het grote perk werd afgescheiden, zodat ze de kippen en eenden niet lastig zouden vallen. Grote konijnen plaatsen is niet altijd zo evident, en we krijgen er gelukkig ook niet te veel van binnen,  maar we zijn altijd blij dat mensen bereid zijn dergelijke lieve reuzen in huis te nemen!
Goed geïnstalleerd in de stal

En de volgende dag een leuk hondenhok!!!


Hun "domein" om in te huppelen en te graven naar hartelust

En ze kunnen altijd terug naar hun stalletje

Ze zijn vooral ook goed in helpen...

En ook héél nieuwsgierig

Zo zie je maar, weer twee knappe konijnen die met hun kont in de boter gevallen zijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.