Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 1 december 2014

Geef géén dieren cadeau!!!

Laat je niet overhalen om voor je (klein)kind een diertje te kopen, hoeveel het kind ook er naar vraagt... Een kind kun je nooit de verantwoordelijkheid geven over een dierenleven, want het komt uiteraard toch maar op de nek van de volwassenen terecht, die er vaak geen tijd of zin voor hebben...
Een dier kost nu eenmaal liefde, ruimte, tijd en geld, en soms kan niet voldaan worden aan één of meer van deze voorwaarden. Je kan niet zomaar de verantwoordelijkheid voor het verzorgen en houden van dieren (die toch een levensverwachting hebben van +5 jaar) in iemand anders zijn schoenen schuiven.
Zoals vaak zien we dat konijnen in de opvang rond de 1 jaar oud zijn (als mensen het al zo lang uithouden tenminste)...
Dus bezin eer je begint, en kies voor een alternatief cadeau, zoals een knuffel (al dan niet levensecht en op batterijen), beide partijen zullen er alvast véél méér deugd van hebben!!!
Levende wezens zijn geen speelgoed, 
laat dat eens en voor altijd duidelijk zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.