Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 7 oktober 2014

Lief en leed

Er zijn weer een heleboel bewegingen gebeurd de laatste dagen in de opvang, dus bij deze willen we dit ook nog even aan jullie vertellen.

Grijsje en Stampertje (van de wachtlijst) zaten bij een tijdelijk gastgezin, nadat de eigenaar er door gezondheidsproblemen niet meer voor kon zorgen.  Grijsje is een groter vrouwtje (maar nog geen Vlaamse reus) en een kleiner mannetje Stampertje, wit met mooie blauwe ogen.  Vorige week zondag hadden we afgesproken in Aalst, zodat ik ze kon meenemen naar Oostkamp voor de adoptie later op de dag.

Bo was een jong wildkleurig vrouwtje dat gevonden was in Mechelen, en werd bij een ander tijdelijk gastgezin binnengebracht.  Maar ze was ondertussen zo verliefd geworden op Bo, dat ze daar mag blijven wonen! Als dat niet leuk is!!!

Mr Carson is ook een vondeling, en wel vreemd voor een Vlaamse reus om gedumpt te worden.  Hij zat eerst tijdelijk in het VOC, maar we kregen dan de melding om er eentje te adopteren, dus hij kwam via de vangster terug bij ons en werd gecastreerd.  Hij had ook enorme oormijt, maar dat hebben we snel kunnen verhelpen.  Hij gaat alvast ook een mooie tijd tegemoet met een vrouwtje!
Potje omgegooid = eten van de grond...

Smullen van de selder

Een andere vondeling die het getroffen heeft, is Twig. Het klikte behoorlijk goed met het vrouwtje, en we zijn zeker dat hij ook een mooie toekomst krijgt! Ik had hem net verhuisd naar de ren van Mr Carson omdat ik zijn hok nodig had voor mijn eigen konijnen, maar hij heeft er uiteindelijk niet meer lang in gezeten, omdat we sneller dan voorzien afgesproken hadden voor de adoptie.

Woensdag kwam ook een nieuwe vondeling binnen.  Ik had op de foto al willen zien dat het om een Franse hangoor ging.  De mensen hadden zelf dwergkonijnen, en aangezien ze niet wisten wat het geslacht was, kon het konijn daar niet blijven en kwam het naar hier.  Ze wilde eerst niet uit de transportbox, maar daarna had ik haar vast als een baby, en mijn hart maakte een sprongetje toen ik zag dat het om een vrouwtje ging. Ik besloot haar eerst te introduceren bij Vlekje en Holly in de keuken.  En omdat het weer nog goed was, zijn ze donderdag alle 3 dan naar buiten verhuisd, met groot succes!!! Xanthe zoals ze nu heet, mag bij mij blijven wonen. We tonen eerstdaags wel nog meer leuke foto's van haar en mijn hangoorbuitenbende!
Lekker languit in de keuken

Ook al helemaal thuis in de buitenren

Heel de buitengroep op de foto!

Woensdag stond ook de koppeling gepland van Herbert en een vrouwtje.  Het vrouwtje was nog wat onder de indruk van de rit naar de opvang, en toen we Herbert erbij plaatsten, was het direct koekenbak, en hij stopte bijna niet meer.  Zij was niet agressief, maar op den duur vond ze het natuurlijk ook niet meer leuk. Na een 45 minuten (zowel in de ren als in de woonkamer) hebben we het dan maar voor bekeken gehouden.  Ik kon niet echt inschatten hoe het zou zijn dat hij meegenomen zou worden en dan op haar terrein zou komen.  Jammer, want hij ging daar ook een mooi binnenleven tegemoet, maar ik ben er zeker van dat hij binnenkort wel een leuk vrouwtje zal tegenkomen...
Herbert uitgeteld bij de koppeling...

En nog minder goed nieuws kregen we donderdag ook binnen van George, ook al een vondeling... Hij was nog maar rond half september gekoppeld aan Lientje en geadopeerd, en toen kregen we dit binnen:
George heb ik gisterenavond moeten laten inslapen, we zijn er echt kapot van.. Zijn bil was gebroken en ze kon er niks meer aan doen we weten echt niet hoe dit kon gebeuren waarschijnlijk door een verkeerde sprong maar dat hadden wij niet gezien..
George was echt ook een lief konijn, en mijn ma was er ook helemaal weg van.  Het deed ons dan natuurlijk heel veel verdriet dit te horen...

Slaap zacht, lieve George...

Samen met Lientje tijdens het koppelen

Van de dierenarts kregen de eigenaars nog dit kaartje binnen, en wij vonden het ook te mooi om niet te delen!


En dan afgelopen zondag stonden 3 adopties op het programma!
Eerst naar Erpe om Tamir af te leveren aan Veerle van Steinerschool Novalis in Geel, waar hij zijn dagen zal mogen slijten in een mooie grote ren met een vriendinnetje!

En dan kort na de middag kregen we een gezin met al 2 wat oudere kinderen over de vloer, voor de adoptie van vondeling Wonka en Oliver.  Ze komen terecht in een grote ren van 4 x 4 meter, met een afsluiting van 2 meter hoog, dus ik hoop maar dat ze daar ook niet uit kunnen ontsnappen!!!

Het gaat in dit berichtje vooral om gevonden konijnen.  Langs de ene kant zijn we blij dat deze vondelingen bij ons een nieuwe kans kunnen krijgen, en zich laten vangen. En dat we ondertussen al heel wat naambekendheid hebben, en dat mensen weten dat ze bij ons gedumpte konijnen kunnen binnen brengen.  Maar langs de andere kant doet het ons ook pijn om zoveel vondelingen binnen te krijgen, en waarschijnlijk is dat maar het topje van de ijsberg, en worden veel meer konijnen gedumpt zonder ooit een goede toekomst te krijgen. Heel vaak zijn gedumpte konijnen geen lang leven beschoren, want ze hebben nooit geleerd om in het wild hun eten te moeten zoeken...
Daarom nog even deze warme oproep: heb je weet van tamme uitgezette konijnen?  Probeer ze te vangen en contacteer ons.  Wij doen ons best om zo snel mogelijk een plaats voor dit konijn te voorzien of te ondersteunen met eten en hokken als we geen plaats hebben en tijdelijk bij jullie kunnen blijven.  Wij zijn helaas niet in de mogelijkheid om zelf veel op interventie te gaan voor het vangen, aangezien we ook nog onze job hebben naast de opvang, maar we proberen te helpen waar we kunnen, in het belang van het konijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.