Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 11 november 2013

Grote veranderingen in Het Vrolijke Konijnenhol


We zijn al een tijdje druk bezig achter de schermen om de konijnenopvang te reorganiseren.  Toen Ann ons een paar weken terug vertelde dat ze zich terug wou trekken uit de opvang, zaten we met de handen in het haar.  Zij had tenslotte het voorstel gelanceerd, en in mijn enthousiasme en liefde voor de konijnen ben ik meteen op de kar gesprongen... We hebben 7 maand keihard gewerkt om iets moois op te bouwen, en de rest van het team wou het project niet zomaar opgeven... En met 100 binnengekomen konijnen in die tijd, is het duidelijk dat er ook in België een grote nood is aan een konijnenopvang.
Ik heb er al veel slapeloze nachten aan overgehouden, piekerend over hoe het verder moet.  Want uiteraard kunnen we nu niet meer werken met de ruime binnenrennen, zoals ze gehuisvest waren bij Ann in de stallen. En niemand van het team heeft helaas die ruimte. Dus het is behelpen met wat we hebben, maar uiteraard proberen we ons best te doen om de konijnen in de mate van het mogelijke zo ruim mogelijk te huisvesten.
Het team heeft vandaag de koppen bij elkaar gestoken om knopen door te hakken.

Dit is onze nieuwe werkwijze:
HVK WEST
Oostkamp wordt de nieuwe hoofdzetel van Het Vrolijke Konijnenhol en Vicky zal alle verdere communicatie (mails, blog, berichtjes...) blijven verzorgen.
Bij Vicky kunnen 3 tot 4 konijntjes terecht, en we houden altijd een plaatsje vrij voor noodgevallen (oa gedumpte en gevonden konijntjes). Grote rassen, en konijnen met medische problemen komen hier terecht. De konijnen worden vooral buiten gehuisvest in hokken met een buitenren.
We hebben hier ook 3 vrijwilligers die kunnen komen helpen kuisen.

HVK OOST
Medewerkster Els zal in regio Aalst ook 2 tot 4 konijntjes kunnen opvangen, naast haar taak als boekhoudster van de VZW.
Hiervoor zijn we nog dringend op zoek naar vrijwilligers uit de buurt van Aalst die op regelmatige basis zouden kunnen helpen met Els voor o.a. het kuisen van de hokken. Hou er rekening mee dat er ook grote honden zijn bij Els.

GASTGEZINNEN
Om onze capaciteit toch op peil te houden, gaan we ook werken met gastgezinnen waar de konijnen terecht kunnen.  We zijn ontzettend blij dat we een aantal mensen bereid gevonden hebben om tijdelijk één of twee konijntjes in huis op te nemen.  Met dank aan Veerle (regio Gent), Kelly (regio Torhout) en Ineke (regio Eine).

Bij de te adopteren konijntjes zal ook telkens vermeld worden waar de konijnen verblijven, en via mail kan dan verder afgesproken worden voor adoptie. De adopties zullen zoveel mogelijk via de hoofdzetels verlopen.  Mochten de gewenste konijntjes op 2 verschillende plaatsen zitten, kan er uiteraard wel geregeld worden dat ze op één plaats opgehaald kunnen worden.

Kortom, het vernieuwde team van Het Vrolijke Konijnenhol blijft zich voor meer dan 100% inzetten voor het welzijn van konijntjes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.