MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de zomer door

Konijntjes veilig de zomer door
Klik op de foto voor meer tips!

woensdag 22 maart 2017

WAT ALS... je niet meer voor je konijn kan zorgen?

We kunnen het niet genoeg herhalen, dat dumpen zeker geen oplossing is, want dat dit meestal het doodvonnis betekent van  het konijn.
Ook gratis konijnen aanbieden kan leiden tot de dood van het dier.
Neem contact op met een gespecialiseerde konijnenopvang, maar hou er wel rekening mee dat er vaak met een wachtlijst gewerkt wordt, en er dus ook niet meteen van vandaag op morgen voor een oplossing kan gezocht worden.
De meeste opvangen draaien op vrijwilligers met een groot hart voor konijnen, en doen dit ook nog naast een fulltime job, en de plaatsen zijn nu eenmaal beperkt in de opvang.
Daarom is het beter om éérst goed na te denken voor je aan konijnen (of andere huisdieren) begint, zodat je achteraf niet het risico moet lopen om ze weer weg te doen.  Maar als je ze wel wil doen, denk dan aan je konijn en kies dus de beste oplossing voor het dier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.