MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

woensdag 15 juni 2016

Vangactie bij de buren

Gisteren komt de buurjongen aanbellen, met de vraag of ik geen konijn kwijt ben... Nee, bij mijn weten niet, maar toch even gaan checken.  Zeker geen wild konijn en behoorlijk tam en deed zich te goed aan de spinazie en het wortelgroen in de moestuin...

Inderdaad, een tam konijn...

Dan maar de auto gehaald, die bijna standaard geladen is met het vangmateriaal en alles meenemen naar achter in de tuin.
Gelukkig konden we makkelijk een stuk van de tuin afzetten, zodat het konijn niet van de moestuin richting tuin zou lopen, en in het stuk aan de linkerkant, maakte ik een fuik.  De grote ren zetten en dan met paneeltjes richting de groentjes, om hem zo in de hoek te drijven.
Hij spurtte weg van links naar rechts en staat net niet meer op de foto...

Eenmaal alles in positie stond, liep de buurjongen langs rechts om het konijn richting links te drijven, en al vrij snel had ik hem te pakken, en konden we hem in de transportbox steken.

De buurman nog even verder had ons bezig gehoord, en bleek het om hun konijn te gaan!  Mannetje alleen, gekocht voor de kinderen, maar de kinderen kijken er niet zo fel meer naar.  En blijkbaar was er een opening tussen de draad en de betonnen palen, waar meneer door gekropen was om zich te goed te doen aan het lekkers in de moestuin.
Gelukkig dat hij terecht was, want ik zat al met rampscenario's in mijn hoofd van mensen die ons adres gevonden hadden, en gewoon het konijn over de draad hadden gezet.  Je weet maar nooit natuurlijk de dag van vandaag, maar gelukkig eind goed, al goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.