MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

vrijdag 24 juni 2016

Vaccinatie tegen RHD2

Omdat we helaas de laatste weken ontzettend veel lezen over onvoorziene sterfgevallen, al dan niet gestaafd door een autopsie, vrezen we ook voor een massale uitbraak van RHD2 in Vlaanderen.  Er zijn al heel wat gevallen bekend in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.
Vandaag zijn al onze opvangkonijnen (als ze de juiste leeftijd hebben), blijvertjes (als de gezondheid het toelaat) en de eigen konijnen van Vicky in Oostkamp ingeënt, spoedig volgen ook de opvangkonijnen bij de gastgezinnen.

Deze vaccinatie dient over 6 weken opnieuw gezet te worden, dus rond 5 augustus.  Dus alle konijnen die vanaf vandaag geadopteerd worden, zullen over 6 weken ofwel even terug moeten keren naar ons voor de volgende prik, ofwel kan dit uiteraard ook via de eigen dierenarts gebeuren. Probeer tijdig een afspraak te maken bij je dierenarts, want het is niet altijd even makkelijk om aan het vaccin te geraken.  Wij gebruiken de Cunipravac RHD Variant (uit Spanje).  De dierenarts kan altijd contact opnemen met de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.
Tot nader order zijn er hier in de regio nog geen gevallen bekend, uiteraard nemen we alle voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht om een besmetting hier te vermijden.

Deze folder wordt met de adoptanten meegegeven:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.