Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 7 oktober 2020

Verhoging van de adoptiebijdrage

Door de steeds hoger wordende kostprijs bij de dierenarts, zijn we helaas genoodzaakt om onze adoptiebijdrage mee te verhogen. Vanaf 1 januari 2021 zal de adoptieprijs 75€ per konijn bedragen, ongeacht of het een ram of een voedster is.

De vaccinatie met het nieuwe combivaccin Nobivac plus tegen myxomatose, RHD1 en RHD2 is wat duurder dan voorheen, en kost ons zo'n 25€ per konijn.

Bovendien zal ook de prijs van castratie van de rammen verhogen naar 50€.

Dat betekent dus dat de rammen geadopteerd worden aan "kostprijs" en dat we op de dames een beetje "winst" hebben.  Die "winst" wordt gebruikt voor de aankoop van voer, groenten, hooi en stro in het geval van tekort.  Gelukkig krijgen we ook wel vaak materiaal gedoneerd.

De "overschot" gaat in een spaarpotje voor onvoorziene medische kosten, zoals het uithalen van tandjes, opstarten van behandeling tegen EC, medicatie tegen coccidiose bij nestjes, ...

Alle binnengekomen centjes worden altijd integraal gebruikt voor de verzorging van de konijnen, en de eventuele aankoop van gebruiksvriendelijke flats.

Alvast bedankt voor jullie begrip voor deze prijsstijging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.