Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 12 mei 2018

Huisvesting voor je lieve konijntjes

BuitenverblijfOok onder de buitenverblijven bestaan veel verschillende soorten. Vooral de maten van de hokken en de kwaliteit van de hokken kunnen nogal verschillen. Let hierbij erop dat als u een goedkoop hok koopt van b.v vurenhout deze niet lang zal meegaan. Koop je echter een hok van hardhout dan kan je daar jaren plezier van hebben.
Je kan voor buiten een hok kopen met een vaste ren, maar je kan ook een relatief klein hok kopen en daar zelf een ren aan bouwen.
Bij het bouwen van een ren moet je met een paar dingen rekening houden. Konijnen kunnen b.v erg hoog springen dus de ren moet minimaal 80/100cm hoog worden, zorg er ook voor dat het konijn zich niet kan uitgraven door b.v gaas in te graven. Of door tegels als ondergrond in de ren te gebruiken. En zijn er veel katten of roofvogels in de buurt, dan kan je beter de ren overdekken.
Als ondergrond van de ren lijkt het erg logisch om te kiezen voor gras, dit vinden de konijnen in de natuur ook heerlijk om over te rennen en lekker in te gaan liggen. Maar veel mensen komen hierop terug. Dit komt omdat de konijnen het gras kapot maken en er dan een modderbad ontstaat! De modder is niet zo fijn voor de konijnen, ze worden erg vies en meestal blijven er plassen staan als het heeft geregend. Ook is gras erg lastig als de konijnen niet zindelijk zijn, het is namelijk erg moeilijk om alle keutels uit het gras te krijgen.
Om deze reden kiezen de meeste mensen voor stenen. Deze zijn makkelijk in onderhoud, je kan de tegels namelijk makkelijk schoon spuiten en vegen. De konijnen vinden het helemaal niet erg om op de stenen te liggen. Wat ook erg makkelijk is van stenen is dat de nagels meer afslijten, je zal dus minder vaak de nagels van je konijnen hoeven te knippen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.