Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 2 december 2017

Gebroken poot

Af en toe krijgen we via andere asielen konijnen binnen, die er soms erg aan toe zijn.  Zo hebben we half april Ripley binnengekregen via asiel van Gent, die een recente breuk had, en waar hij uiteindelijk succesvol is aan geopereerd.  Zijn verhaal kan je hier lezen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2017/05/ripley-met-de-gebroken-poot.html
Half oktober kwam er een telefoontje binnen van het VOC van Kapellen, er was een konijn binnengekomen met een vreemd uitziende poot, vermoedelijk door een eerdere breuk die nooit behandeld was geweest... Hij werd zo gevonden in een park...
Op deze foto is de vreemde stand van het pootje goed te zien

Lekker aan het smullen

Foto van het gebroken pootje

Even uitblazen bij de dierenarts Jennifer Defoor na de amputatie

Inslapen bij dergelijke breuken is zeker niet nodig, maar het vergt uiteraard wel wat tijd, geld en zorgen om het konijntje op te lappen.  Maar afhankelijk van hoe gecompliceerd de breuk is, kan het konijn dus perfect leven met 3 pootjes na amputatie, ofwel kan het met een pin geopereerd worden om de stukken weer aan elkaar te zetten.
En zo hebben we dus beide operaties op korte tijd na elkaar gehad en dat is allemaal succesvol verlopen en de konijntjes kunnen zonder probleem een mooi leventje tegemoet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.