Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 19 september 2017

Statistieken zomermaanden


Afgelopen zomer was er zeker weer werk genoeg voor handen voor alle vrijwilligers van Het Vrolijke Konijnenhol. Er werden volop konijnen binnengebracht, al dan niet via andere opvangcentra (zoals VOC Kapellen), en gedumpt in de natuur.

De cijfers zijn hallucinant hoog zoals je hier kan zien:

JULI 2017
Binnengekomen: 63 konijnen (waarvan 9 vondelingen)
Geplaatst: 22 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 6
Overlijdens: 9 (Jay, Marjolein, 7 konijntjes die gedumpt werden in Diksmuide waardoor HVK West tijdelijk is moeten sluiten)

Iedereen moet echt wel begrijpen dat tamme dieren vaak niet overleven in de vrije natuur! Absoluut geen goed idee dus!! Degene die overleven zijn de konijnen die tijdig in een opvang terechtkomen, en waarvoor wij het onderste uit de kan halen om ze hier goed te verzorgen en aan een goede thuis te helpen.

AUGUSTUS 2017
Binnengekomen: 37 konijnen (waarvan 4 vondelingen)
Geplaatst: 49 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 0
Overlijdens: 2 (Odaro, Utaro)

Gelukkig deze maand augustus toch meer geplaatste konijnen dan binnenkomers...

Ook vorig jaar was de zomerperiode een periode met vrij hoge aantallen. Mensen vertrekken op vakantie en willen hun huisdier nog snel kwijt, al dan niet via een opvang. Spijtig genoeg gebeurt dat elk jaar in overvloed in juli en augustus, maar ook mei en juni zijn vaak al gevaarlijke maanden.

JULI 2016
Binnengekomen: 44 konijnen
Geplaatst: 31 konijnen

AUGUSTUS 2016
Binnengekomen: 33 konijnen
Geplaatst: 24 konijnen

We hebben het nogal vermeld, elk jaar gaan onze cijfers omhoog en wordt de noodzaak van onze opvang pijnlijk duidelijk. Hoewel de zomermaanden al zo'n slechte periode zijn voor de konijnen, worden ook die aantallen nog altijd hoger. En dan te weten dat heel veel gedumpte konijntjes gewoon nooit gevonden of gevangen kunnen worden...

Hoog en tijd dus om 1 van onze diertjes een nieuwe thuis te geven, waar ze de rest van hun leven kunnen genieten van de juiste voeding, gezelschap en een ruime ren!

Kijk zeker even op onze pagina's:
* Konijnen in West-Vlaanderen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie.html
* Konijnen in Oost-Vlaanderen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie-hvk-oost.html

Blijf op de hoogte van de werking van Het Vrolijke Konijnenhol via onze gelijknamige Facebookpagina.

Je mag ons steeds contacteren voor meer info!

1 opmerking:

  1. Wat goed dat jullie dit doen, heb er zelf ook een artikel over het adopteren van konijnen geschreven op konijenhouden.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.