Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 17 september 2017

Lief en leed in de opvang

De afgelopen zomermaanden was het heel druk met veel binnenkomende konijntjes in onze vestiging in Oostkamp, en we moesten helaas ook noodgedwongen een 3-tal weken sluiten door verdachte overlijdens in één groep.  
We kregen ook héél véél logees hier over de vloer, op een gegeven moment zaten hier maar liefst 17 vakantiegangers, en dat bovenop de steeds maar aangroeiende groep van opvangers... Want het dumpseizoen ging maar volop door, en deze konijnen konden we uiteraard niet weigeren.  De 3 overlevers van de groep van 10 gedumpte konijnen stonden in quarantaine en de andere konijnen werden hier zo snel mogelijk gevaccineerd.
Tijdens de zomermaanden waren we dus vooral heel druk bezig met alle hokken helemaal ontsmetten, nog meer dan we vooraf al deden en het verwennen van de logees (de opvangers natuurlijk ook ;) )
Ondertussen is ook het nieuwe schooljaar weer gestart en sluipt de routine er ook weer stilaan in, het is natuurlijk weer een grote overgang tussen full-time werken voor de konijnen en full-time werken en alles rond krijgen bij de konijntjes.
Tijdens de sluiting hebben we ook werk gemaakt van een grondige reorganisatie, een heleboel hokken werden weggedaan en hebben plaats gemaakt voor grote flats die makkelijk in onderhoud zijn. En we waren ook blij dat we heel wat donaties mochten ontvangen tijdens deze drukke zomerperiode.
Omdat we dus onze tijd moesten verdelen tussen de konijntjes en mailtjes sturen, is de blog er een beetje bij ingeschoten, en waren we niet in de mogelijkheid om jullie regelmatig een update te brengen van het reilen en zeilen in de opvang.  Daar willen we dus verandering in brengen, en jullie alvast beetje per beetje een aantal acties, donaties, leuke foto's, de nieuwe hokken, ... laten zien. 
We vinden het belangrijk dat jullie zien hoe onze opvang werkt en waar we het geld voor gebruiken, en uiteraard ook onze dankbaarheid tonen naar onze donateurs en sponsers!!!
Dus stay tuned, we geven jullie binnenkort een grondige update van de afgelopen weken!!!

Groetjes,
Vicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.