Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 17 januari 2017

RIP lieve konijntjes

Helaas hebben we eind 2016 ook onze portie sterfgevallen gehad... We vinden het altijd ontzettend jammer dat onze konijntjes op de stoep van een nieuwe thuis die 2de kans helaas niet krijgen.  We doen er alles aan om zoveel mogelijk dieren te helpen, maar helaas hoort de dood ook bij het dagelijkse leven van de opvang... Daarom willen we ze graag nog een laatste keer eren in dit berichtje.

ISIDORO (ID 16139) 
geboren op 22/5/2016
overleden 25/11/2016
Isidoro was één van de kleintjes van Libby, een vondeling, geboren in mei 2016.  Hij was gereserveerd in afwachting van zijn adoptie, maar helaas lag hij plots dood in zijn hokje...

FLICK (ID 16270) 
binnengekomen op 25/11/2016
overleden 7/12/2016
Flick werd samen met broers en zusjes aan ons afgestaan na een oeps-nestje.  Flick bleek wel de kleinste van de hoop te zijn, bijna half zo groot als zijn look-a-like broer.  Ondanks alles was hij actief en at goed, maar op een morgen vonden we hem toch dood in zijn hokje terug...

CARDINA (ID 16221) 
binnengekomen op 21/10/2016
overleden 8/12/2016
Cardina was één van de vondelingen uit 2015 dat al vrij snel een goede thuis vond. Omdat haar baasje minder tijd had en omwille van een tandprobleem, keerde ze terug naar de opvang.  Hier besloten we om haar te koppelen aan een rammetje, zodat ze niet alleen zou zitten in afwachting van haar operatie.  Een paar dagen ervoor verhuisde haar vriendje en zat ze weer alleen.  Op 8 december stond haar tandoperatie gepland om de snijtandjes te verwijderen, maar helaas is ze in de verdoving gebleven.

CIRION (ID 16239) 
binnengekomen op 5/11/2016
overleden 12/12/2016
Cirion was afgestaan wegens een agressieve hond, die de konijnenren al onder handen had genomen. Hij werd gecastreerd op 16 november en alles zag er goed uit.  Op 12 december vond ik hem verzwakt in zijn hokje, en nam hem binnen.  Daar begon hij weer behoorlijk te eten en te drinken, maar blijkbaar heeft de medicatie en extra zorgen helaas niet meer mogen baten...


HILBERT (ID 16138) 
geboren op 22/5/2016
overleden 15/12/2016
Hilbert was de broer van Isidoro, en op een morgen lag hij helaas ook dood in het hokje bij ons gastgezin, zonder aanwijsbare reden. Ook hij was al gereserveerd in afwachting van zijn castratie.

QUITO (ID 16255) 
binnengekomen op 12/11/2016
overleden 16/12/2016
Quito was één van de 12 konijntjes die we weggehaald hebben uit zwaar verwaarloosde omstandigheden, waar ze met véél te véél in kleine hokjes werden gehouden.  Op 12 december merkten we dat hij geen eetlust meer had, dus dan gaan alle alarmbelletjes rinkelen.  We brachten hem naar de dierenarts, waar gasbuik werd vastgesteld en hij moest daar blijven.  Een paar dagen later, op 15 december mocht hij naar huis, en werd hij binnen op de snugglesafe geplaatst.  Hij begon weer behoorlijk goed te eten, maar het mocht helaas niet zijn.  's Morgens had hij nog behoorlijk goed gegeten en was vrij actief, maar toen ik terug kwam van mijn werk, was hij helaas al overleden.

Tijdens onze kerstsluiting zijn ook twee blijvertjes overleden, maar daar gaan we in een ander berichtje over vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.