Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 18 januari 2017

Afscheid van 2 blijvertjes

Tijdens de kerstsluiting was ik aan het genieten van 2 weken welverdiende vakantie om er eens helemaal uit te zijn, zonder zorgen.  Gelukkig zijn de konijntjes dan in goede handen van mijn mama Roos, die ze ook met hart en ziel verzorgd.

Net de dag voor ik zou vertrekken, zag ik Nala in mijn buitengroep met E.Cuniculi.  Ze werd dan maar binnen gebracht om te genezen.  Op dat moment zat Dahlia nog in de garage, die ook herstellende was, maar van grote abcessen die ontstaan waren na vechtpartijen. Zij werd dan maar buiten gehuisvest.  Ondertussen is ze goed genezen en dikke vriendjes geworden met Yada, de burgemeester van de konijnenkoer.

Roos had ook haar handen vol met onze andere patiëntjes, zoals Lapino en Celeste, die ook regelmatig verzorging nodig hadden, namelijk de etter uit de oortjes halen.
Celestje in "betere tijden", maar nooit 100% gezond...

Ik had maar beperkt internet op reis, dus kon niet alles van dichtbij volgen.  Helaas kreeg ik te horen dat op 26 december Celeste overleden was, ze lag dood in haar hokje.
Celeste is een blijvertje geworden, omdat ze op korte tijd zoveel meegemaakt heeft, en is in feite nooit helemaal gezond geweest.  Maar we hebben haar altijd met hart en ziel verzorgd, en we hopen dat ze hier toch anderhalf jaar gelukkig is geweest, nadat ze gedumpt werd gevonden.
Meer informatie over haar achtergrond vind je hier:
Na al deze kwaaltjes kreeg ze een headtilt door de oorontstekingen en ondanks de medicatie is de ontsteking nooit weggegaan, en moesten we om de zoveel tijd de etterbol onder haar oortjes helemaal leegduwen.
Slaapzacht, lieve meid...


Grace woonde ook al geruime tijd in mijn buitengroep, maar door een paar nieuwkomers was de situatie blijkbaar veranderd.  Nadat we Dahlia al uit de groep hadden moeten halen omwille van de etterbult op haar rug, werd in het verlof ook Grace naar binnen genomen en ook Quasimodo.  Grace had diverse wonden op haar rug, die begonnen te etteren en waar Roos heel veel werk aan had om ze te verzorgen.

een rug vol etterende wonden, vermoedelijk gebeten door de grotere konijnen


Véél werk om alle etter uit te halen
Een korst met etter
Toen we op zondag 9 januari terug thuis kwamen, had ze haar strijd gestreden en was ze 's morgens niet meer wakker geworden uit haar slaap...
Slaapzacht, mijn lief schaapje!

Quasimodo en Grace waren twee handen op één buik, en ook hij werd binnen gehaald met korsten op zijn oogjes, ook vermoedelijk door een aanval van de grotere Franse hangoren in de groep.  Hij is ondertussen aan de beterhand en heeft ook een nieuw vriendinnetje gekregen, namelijk Velvet, een ander gedumpt konijntje met een speciale vacht, net als ons schaapje Grace.
Korstjes op de ogen door de etter, gelukkig ondertussen bijna helemaal weg
Het is ontzettend jammer dat Celeste en Grace er niet meer zijn, maar ondanks hun voorgeschiedenis zijn ze hier blijven plakken omdat ze toch weinig kans maakten op adoptie.  Grace omwille van haar vroegere agressiviteit, Celeste omwille van haar medische toestand.
En het toeval wil dat ik op 11 januari naar de dumpplaats waar Celeste ooit is gevonden ben gereden om een nieuw gedumpt konijntje te vangen, een lief blauw hangoortje met speciale vacht.  En omdat Quasimodo wel een nieuw vriendinnetje kon gebruiken, heb ik besloten dat Velvet hier mag blijven wonen...
Velvet en Quasimodo samen

Lieve kleine Velvet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.