Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 24 november 2016

Grote groep konijnen binnengekregen

Ik weet van mezelf dat ik niet op de zoekertjessites mag kijken, maar ik kan het toch niet laten om de grootste sukkelaars er van tussen te halen... Op 6 november zag ik onderstaande berichtje...

Héél véél konijntjes die gratis werden weggegeven, en bovendien werd het ook massaal gedeeld in konijnengroepen.  We hadden iemand gevonden die ze zou kunnen ophalen, en samen met Solange van Knaller in Breda zouden we de dieren opvangen.  Nu, de communicatie met de eigenaar verliep heel stroef, gelukkig had onze tussenpersoon er wel goed contact mee.  Ze zouden opgehaald worden (we vermoeden door een fokker of handelaar), maar die stuurde zijn kat.  Dus was het voor ons alle hens aan dek om een moment uit te dokteren om ze op te halen.  En zaterdag 12 novemder was het zover, met een koffer vol transportboxen reden we (Roos en Vicky) naar Maasmechelen, niet goed wetende wat ons te wachten stond.  

Vooral vuile hokken...

Wij waren als eerste ter plaatse, maar we wachtten dus op het team van Knaller en van 't Kuufke, die zich over de cavia's zou ontfermen. Een aantal konijnen was ontsnapt, maar konden we gelukkig al vrij snel vangen.
In de tuin stonden diverse kleine hokken met een groot aantal konijnen, en in het midden de ren van de cavia's, overdekt met een plastic zeil.  Je wil uiteraard niet weten hoe dat er daar uitzag na een regenachtige week... Nog een geluk dat de cavia's allemaal beertjes bleken te zijn, zodat er niet meer kleintjes zouden komen... De dames van 't Kuufke zorgden dat de cavia's snel in een hok werden gestopt, en in de auto, zodat ze op temperatuur konden komen.  De diertjes begonnen ook meteen van het krantenpapier te eten, dat zegt ook al genoeg...

Foto's van de meegenomen cavia's...


Maar wij waren er dus vooral om de konijnen mee te nemen en bij aankomst een paar foto's gemaakt, en voor de rest waren we vooral bezig met de konijnen uit de hokken te halen, het geslacht te bepalen en in de transportboxen te steken.
Eén van de groep van vooral rammen in een klein hokje...

De meeste konijntjes zijn al overgeladen in de transportboxen en verdeeld over de 2 opvangen.  Ze kregen allemaal hooi, waar ze meteen van begonnen te knabbelen.

Naast konijnen en cavia's in de tuin, stonden er ook nog een boel hokken in het overdekte gedeelte van de tuin, maar daar hebben we geen foto's van gemaakt.  De hokken waren ook vies en vuil, maar helaas moesten we er 2 rammetjes achterlaten.  De konijntjes moesten weg wegens "allergie", maar dat ga je mij niet wijsmaken. We hopen alleen dat deze 2 konijnen nu beter verzorgd zullen worden dan de groep van 32 konijnen die we wél meegenomen hebben... Wij hadden er 15 mee, het team van Knaller 17 stuks.
 
Eén van de konijntjes die moest blijven

Tot onze grote verbazing hadden ze ook nog een deel hamsters staan in de veranda... Die gingen ook mee met 't Kuufke, maar helaas moesten we er ook weer 2 van achterlaten "voor de kinderen"... We deden hard ons best om alle dieren mee te krijgen, maar daar zijn we dus niet in geslaagd...
Eén van de hokken met een goudhamster...

Gelukkig duurde onze interventie ter plaatse niet zo lang, en konden we dus met een auto vol met transportboxen met in totaal 15 konijnen terug richting Oostkamp...
Goed geladen dus...

Tja, 15 konijnen huisvesten is natuurlijk geen evidentie, veel hokken had ik niet meer vrij eigenlijk, maar we probeerden ze dus zo goed mogelijk te huisvesten.
De drie EC-patiëntjes en de graatmagere mama in de binnenhokken in de garage, 2 vrouwtjes in een hokje buiten, en de 9 rammen samen in een geïmproviseerde ren.

Mama was graatmager en we merkten al gauw dat ze niet in orde was.  Helaas is ze die avond ook overleden... Gelukkig in een warme omgeving met veel liefde...

Eén van onze 3 EC-patiëntjes die binnen zitten voor een goede opvolging.

In het grijze hokje zitten de dames, in de ren ervoor de rammen, met een paar schuilhuisjes en bak vol stro om ook in te kruipen. Ze gingen meteen op verkenning en waren héél blij met de extra ruimte die ze kregen.

Gezellig aan het knabbelen, iets wat ze héél véél deden de eerste dagen.  De dieren moeten echt uitgehongerd zijn geweest...

We zagen ook 's anderendaags dat een paar konijntjes op het dak van het hok zaten, misschien door het vechten onder de rammen, en door de regen ook goed nat.  Hoog tijd dus om de boel te reorganiseren en ervoor te zorgen dat ze droger zitten.  Het hok van de dames hebben we dan op een pallet gezet, laminaat opgelegd en dan ook gezorgd voor extra overkapping van de ren van de jongens.
 De eetpot die ik had voorzien, was ook véél te klein voor de hongerige baasjes, dus heb ik er maar een soeppot bijgehaald om te vullen zodat ze toch telkens voldoende voer zouden hebben...
Samen smullen!

En ondertussen zit de groep op een nieuwe plaats, toen de logees weg waren, kregen ze een grote vaste en overdekte ren vooraan op onze koer, zodat we ze ook beter kunnen opvolgen.
Gezellig samen in de nieuwe ren!


Ondertussen zijn er ook al een aantal rammen van de groep gecastreerd, zodat ze ook hopelijk snel kunnen vertrekken.
4 heren aan het bekomen bij de dierenarts van  hun castratie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.