Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 22 november 2016

Dringend nood aan adopties voor cavia's

De cavia's in de opvang:

Sinds halfweg 2015 willen we ook als caviaopvang meer bekendheid krijgen. In het begin kregen we ook sporadisch cavia's binnen, vaak kwamen ze mee met een konijn naar de opvang.  Maar omdat cavia's toch andere behoeften hebben dan konijnen, willen we nu ook een aparte opvang voorzien voor de cavia's. Bovendien zijn het ook sociale dieren, en worden ze ook het best in groep gehouden.
We plaatsen ze hier ook apart op een pagina, zodat we duidelijk het onderscheid kunnen maken tussen de konijnen en de cavia's. Beren worden bij ons altijd gecastreerd, als ze oud genoeg zijn.

Het grootste probleem is nu dat we overvol zitten. De laatste emails dat we krijgen is voor afstand. En grootste deel is beren. Daardoor zijn al de hokken gevuld. En niemand die een koppeltje beren wil adopteren... 

We hebben hier nochtans 2 hele lieve beren koppels zitten!!

Beren koppel Arka en Boukie. Ze zijn hier te samen toegekomen toen ze nog geen 5 weken oud waren. Ze zijn zo gehecht aan elkaar en nu ben ik verplicht van ze te scheiden. Vanwege er niemand interesse in hen heeft. Zullen ze gecastreerd worden en elk hun eigen weg moeten gaan. Tenzij er iemand een grote groep zeugjes heeft waar ze alle twee bij kunnen. Dan kunnen ze tesamen blijven.

Dit is Arka. Hij is van de 2 de tamste. Word graag onder zijn kin gestreeld. En eet enorm graag groentjes. Zeker geschikt voor met kinderen.

Dit is Boukie hij is wat meer verlegen en daarmee dat deze 2 zo aan elkaar hangen. Eet graag groentjes. Maar word niet zo graag opgepakt.


En dan hebben we Cobri en Darka. Zijn hier te samen toegekomen en zijn 2 jaar. Met nog wat meer aandacht zijn ze zeker een stuk tammer te krijgen. Ze zijn nu al redelijk tam. Maar door de te veel aan cavia's kan ik er mij nu niet goed met bezig houden.

Dit is Cobri

Dit is Darka

De beren die nu in de opvang zitten en die oud genoeg zijn, worden allemaal zo spoedig mogelijk gecastreerd.

We hebben dringend nood aan adopties!!!

Dus mensen die graag een koppeltje adopteren, stuur ons gerust een email voor meer informatie of een afspraak.Dan probeer ik u zo snel mogelijk terug te antwoorden!!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.