Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

Hoe ons te contacteren?

Hoe ons te contacteren?

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 31 januari 2016

Eerste gevonden konijn terug bij eigenaar

We krijgen héél regelmatig gevonden konijnen binnen, of de melding dat hot en her tamme konijnen loslopen.  Maar helaas vinden we nooit de eigenaar terug, dit was nog niet eerder gebeurd in het bijna 3-jarige bestaan van de opvang.  Maar gisteren hebben we dus voor het éérst een gevonden konijn met zijn baasje kunnen herenigen.

Even het relaas.
Ik werd gecontacteerd door Chanel, die op een weggeefgroep in regio Roeselare een konijn zag staan, die gevonden werd op een voetbalplein. De vinders konden er niet zelf voor zorgen. Daarom had zij voorgesteld om het konijn op te halen en tijdelijk zelf op te vangen. Maar omdat ze zelf met een paar zieke konijntjes zit, nam ze eerst contact op met ons met de vraag of we ons over het diertje konden ontfermen.  We proberen altijd wel voor gevonden konijntjes een plaatsje te regelen.  Woensdagavond kwam Alladin, zoals hij werd omgedoopt in de opvang aan.
Na een snelle check bleek het duidelijk over een mannetje te gaan in goede gezondheid en ook heel aanhankelijk.  Veel kans dus dat hij wel degelijk een huisje had.  Hij had nog niet zoveel gegeten op zijn vorige verblijfplaats, maar had in de auto al behoorlijk wat hooi geknabbeld, en ook hier begon hij meteen vanalles te eten die ik hem voorschotelde.  Dat was al een hele opluchting en zeker ook toen de keuteltjes volgden.
Vrijdagavond kreeg ik dan bericht van de oorspronkelijke vinder, dat de eigenaars gevonden waren en dan heb ik meteen gemaild met de melding dat hij hier in de opvang zit te wachten op hen. Ze hadden ook een foto meegestuurd als "bewijs" dat het om hun konijn ging.
En dan zaterdagmiddag kwamen ze hem ophalen. Meneer was sinds maandag op stap, omdat het deurtje (met zo'n hartje) niet goed dicht bleek te zijn. Ze vertelden ook dat ze hem in oktober gevonden hadden in de buurt van een school.  Blijkbaar houden ze daar ook konijnen, maar onder het mom van een thema "in de vrije natuur" hebben ze er een aantal dus de vrijheid gegeven... En Alladin was dus één van die konijnen... Ik wacht nog op de naam van de school, want we hebben naar aanleiding van het berichtje van het vinden van Alladin ook de melding gekregen van 3 rondlopende konijnen bij een school, wie weet gaat het wel om die losgelaten exemplaren... Maar de school mag alvast binnenkort dan een mail van mij verwachten omtrent de situatie over het loslaten van tamme dieren...
Hij heeft dus een goede thuis gevonden na de eerste keer op straat te komen en misschien dat ze binnenkort wel gaan overgaan tot castratie en hem een vriendinnetje te geven.
Dus we zijn ontzettend blij dat we ook een keer zo'n succesverhaal kunnen vertellen van een gevonden konijntje!

zaterdag 30 januari 2016

Waarom nog fokken???

Ik blijf me afvragen waarom nog zoveel konijnen gefokt worden en in dierenwinkels belanden... Er is absoluut geen tekort aan konijnen, in tegendeel... Vorig jaar bijna 200 konijnen in de opvang binnengenomen, en ook dit jaar komen de aanvragen om konijnen af te staan vlot binnen... Ik ga het nooit begrijpen waarom zoveel mensen toch maar eens een nestje willen voor de fun, en er dan niet van af geraken...
Tja, en zo blijft onze opvang op volle toeren draaien natuurlijk...

vrijdag 29 januari 2016

Alles over konijnen (in een notendop)

VOEDING: het dieet van een konijn bestaat uit konijnenkorrels (bij voorkeur in beperkte mate en enkelvoudig, geen mix), hooi en een assortiment aan groentjes en fruit (fruit ook beperkt omwille van de suikers).

LEVENSVERWACHTING: konijnen kunnen, afhankelijk van het ras, 8 tot zelfs 12 jaar oud worden.

PERSOONLIJKHEID: Konijnen zijn van nature uit heel nieuwsgierig en ook heel avontuurlijk.  Sommige mensen trainen zelfs hun konijnen, en is zowel voor baasje als dier een goede oefening voor zowel lichamelijke als mentale gezondheid.

HUISVESTING: In Amerika vinden ze dat alle konijnen binnenshuis zouden moeten leven.  Wij vinden dat buitenleven ook kan, uiteraard mits de nodige voorzorgen, zoals afgesloten ren, voldoende schuilmogelijkheden en zo voort.

SPEELGOED: Konijnen die zich vervelen, kunnen al snel agressief of destructief worden. Je kan ze daarom bezighouden met gevulde WC rolletjes, kattenspeeltjes (uit hard plastic) zoals ballen met een belletje en zo voort.

ANDERE HUISDIEREN: Konijnen zijn sociale dieren en hebben graag een soortgenootje, maar sommigen worden ook dikke vriendjes met de kat of de vriendelijke hond...

donderdag 28 januari 2016

Human...

Ik ben niet "zomaar een konijn"...
Ik ben een wezen met een hart en een ziel...
En dat is veel meer dan wat jij kan zeggen "zomaar een mens"...

woensdag 27 januari 2016

Bring life...

Uiteraard!  Zonder konijntjes zou het leven er maar triestig uitzien!!!

dinsdag 26 januari 2016

R.I.P. Domino en Vianna

Gisteren was het weer een zwarte dag, want we hebben maar liefst 2 konijntjes moeten afgeven...
Bij de voederronde vond ik de kleine Vianna levenloos in haar hokje... We hadden vooraf niet echt symptomen gezien dat ze zich niet goed voelde, maar het zijn en blijven helaas prooidieren, die het niet laten merken als er wat scheelt.  En als je het dan alsnog opmerkt, is het vaak te laat...
Vianna was pas van 13 januari in de opvang, samen met zus Wortel, haar 2 broers en  haar papa Snickers.  Ze kwam naar mij omdat we een reservatie hadden, maar helaas liep de koppeling niet zoals we gehoopt hadden. Ze stelde zich toch wel een beetje op als een bitch, en binnen de kortste keren was ze aan het rijden op het oudere rammetje.  Ook toen ik haar later tijdelijk bij Rowan wou plaatsen, bleek ze hem aan te vallen... Ze zat dan dus apart, in een buitenhok vol warm stro, omdat ik zag dat Domino niet in zijn haak was, en ik hem binnen wou verzorgen.  Geen idee wat er is gebeurd, maar het is nooit leuk om een konijn dood te moeten aantreffen... Ze was hier altijd actief, at verschrikkelijk goed en toch mocht het voor haar niet zijn...
Slaap zacht, lief pluizenbolletje...

Met Domino is het een gans ander verhaal... Hij was op 10 januari gekoppeld en de koppeling hier was behoorlijk goed verlopen, maar eens op het territorium van het vrouwtje was zij vrij bazig en liet hem niet toe. Hij kroop in het nachthok en kwam er bijna niet uit... Uiteindelijk is hij op maandag 18 januari terug gekeerd.  We hebben hem proberen te koppelen aan Zeeza en Vinnie, zeker ook om de koude periode door te komen, maar ik zag dat hij niet gelukkig was.  Daarom heb ik hem ook apart gezet en leek ook wat te manken.  
Domino bij aankomst in de opvang

We wisten al van voordien dat Domino een stressgevoelig konijntje was en goed in de gaten gehouden moest worden qua voeding. Hij was al in december door het oog van de naald gekropen toen hij bij het gastgezin niet veel meer at en we dus in allerijl hem naar de dierenarts hadden gebracht. Maar sinds hij hier weer was, was zijn eetlust met de dag weer verminderd en daarom nam ik hem zaterdagavond binnen om hem beter in de gaten te houden.  Telkens ik wat gaf van groenten, knabbelde hij een klein beetje, vermoedelijk om mij te plezieren, maar veel was er niet van weg.  Ik gaf hem rucola, dat was zijn favoriete groente, maar ook dat werd niet aangeraakt... Op zondagmorgen zijn we dan beginnen dwangvoeren en extra elektrolyten te geven zodat hij niet zou uitdrogen. Hij liet alles goed toe en at toch wel een beetje.  We probeerden om de zoveel tijd hem weer wat dwangvoer te geven.  Tussendoor mocht hij ook even rondlopen in huis, omdat beweging ook goed is voor de darmstimulatie.  Maar keuteltjes kwamen er niet... Gisteren ben ik tot 2x toe van mijn werk naar huis gereden tijdens mijn vrije uren, om hem te verzorgen en eten te geven, en tot mijn grote vreugde kwamen gisterenmiddag de eerste keutels.  Op zich met nog veel slijm erbij, maar het waren keuteltjes!!! 's Avonds weer een paar keer dwangvoeren, tot deze van rond 22u.  Hij at wel, maar veel moeilijker en nam hem bij me.  Hij begon daarna stevig te schokken en dan was het helaas voorbij... Hij was nog maar 3 jaar oud...
Slaap zacht, kleine vriend...

Konijnen moeten afgeven is nooit leuk, maar ik troost me met de gedachte dat Domino hier de laatste 2 dagen nog goed verwend en geknuffeld is geweest, en dat ik hem heb kunnen begeleiden op zijn overtocht.  Het verliep helemaal anders dan wat ik gewoon ben van konijnen die in mijn armen sterven, omdat ze meestal beginnen huppelen of gaan schreeuwen.  Dit was bij Domino niet het geval en ik moest goed kijken om te zien of het al voorbij was of niet.  Hij had gewoon de kracht niet meer om verder te vechten...

zondag 24 januari 2016

Lief en leed in de konijnenopvang

We hebben deze maand al weer bijna 20 konijntjes binnen gekregen jammer genoeg, van allerlei oorsprong... Het is ongelooflijk hoe mensen ons stilaan weten te vinden en soms zelfs zonder afspraak aan onze deur staan met konijnen... Of de verhalen die we te horen krijgen van gedumpte konijnen, konijnen die in een klein hok op een kamer wonen met alleen hooi om te eten en geen drinken, konijnen die in een emmer gebracht worden.. Je kan het helaas zo zot niet bedenken of we krijgen het wel te horen... Allemaal heel triestig. En wij die hoopten dat 2016 rustig zou beginnen.
Helaas lopen de adopties ook niet zo vlot als dat we zouden willen.  Trix en Domino waren geadopteerd maar uiteindelijk bleek de liefde toch niet wederzijds met de vrouwtjes, en zijn dus terug gekomen naar hier. Ook andere koppelingen zijn niet altijd gelukt... Laat ons hopen dat dit geen voorbode is voor een slecht jaar... Bij iedereen zitten de hokken meer dan vol, dus er kan echt geen enkel konijntje meer bij.  We hebben dringend nood aan reservaties en adopties, dus we hopen dat we alsnog deze week véél mailtjes mogen krijgen om konijnen te reserveren.

De twee slechtziende konijntjes Emilio en Fabianne zaten al van eind november in de opvang.  Hoewel Emilio nog niet gecastreerd was op dat moment, liet ik hem samenzitten met vrouwtje Fabianne, omdat ze echt twee handen op één buik waren.  Als ze al zwanger zou zijn, zou het toch niet veel verschil meer uitmaken.  Uiteindelijk is ze tussen Kerst en nieuw bevallen van 3 dode jongen, zodat het koppeltje toch zonder problemen samen kon blijven.
Zo lief samen altijd!

Ze had nochtans veel haar geplukt...

Deze twee zaten bij hun oorspronkelijke eigenaars nog bij een 3de konijn, een vrouwtje, en ze bleek uiteindelijk begin december ook bevallen te zijn van 5 kleintjes.  Zij zijn begin januari dan naar hier verhuisd, omdat het thuis te gevaarlijk was met de husky's.

Zij mochten in het grote buitenhok gaan wonen met z'n allen, zodat ze veel huppelruimte zouden hebben. We hadden alles al geïnstalleerd, maar alleen de bovenkant moest nog klaargemaakt worden.  Ik heb van het zonnige winterweer vorige week gebruik gemaakt om het hok aan te passen, door vloerbedekking te voorzien en plastic folie onder het dak.  En ze vonden het fantastisch om nog meer huppelruimte te hebben, en een lekker warm plaatsje om te slapen.
Het bovenste gedeelte van het hok wordt al snel ingenomen

Volop op verkenning

Slaapbak verkennen

Ook een extra hooiruif boven gemonteerd

De vloerbedekking om het makkelijker te kunnen uitwassen

Eén van de 5 kleintjes was helaas een beetje minder fortuinlijk.  Toen ik 's avonds mijn voederronde deed, zag ik Landor op een verhoogje staan, helemaal tegen de draad van het hok aan.  Vreemd op het eerste zicht en toen ik dichter kwam, bleef hij staan, en ook toen ik aan zijn buikje kwam.  
De ontortuinlijke Landor

En toen had ik het vermoeden dat hij met zijn tandjes was blijven haken aan de draad. Voorzichtig deed ik het deurtje open, ondersteunde ik hem met mijn hand en probeerde ik heel behoedzaam of hij los kwam.  Uiteraard schreeuwde hij het uit en kort nadien had ik hem in mijn handen.  Zijn mondje hing vol bloed en één van de tandjes was blijven hangen aan de draad van de deur, de andere zat heel los in zijn mondje en kon ik zo uithalen.  Hij kreeg meteen ook pijnstilling en ik hou hem goed in de gaten dat hij voldoende eet, maar daar heeft hij niet echt problemen mee.

De tandjes...

Een bebloede snoet

Geen bovenste tandjes meer

Bij nader inzien blijken zijn onderste tandjes ook veel langer te zijn dan van zijn broertjes, dus ik denk dat daar de oorzaak van zijn ongeluk zit.  Uiteraard blijft hij langer in de opvang ter observatie om te zien of de tandjes normaal terug groeien of niet...

En dan het koppeltje Yeltsin en Xanne zijn hier toegekomen toen mensen op het onverwachts aan de deur stonden en een briefje in de brievenbus gestoken hadden. 

Ik belde op en het bleek om een koppeltje te gaan, nog jong, pas van half 2015 en hadden al 2 nesten gekregen.  De jongen hadden ze aan een thuis kunnen helpen, maar de ouders moesten dus weg, omdat ze gingen verhuizen.  En gelukkig zaten de twee wel apart en zou Xanne niet zwanger mogen zijn, maar je weet maar nooit natuurlijk... Tja, ik had niet echt plaats om nog 2 konijnen te huisvesten, maar ik ken mezelf, ik denk aan de konijntjes en wie weet waar ze anders zouden terecht komen natuurlijk, dus ik nam ze maar aan...
Xanne

Yeltsin

En dan wordt je op Facebook getagd in een bericht om 12 konijnen af te staan... Mama en papa en twee nesten.  Het typische verhaal van verkeerde geslachtsbepaling en pas de ram apart gezet als ze het 1ste nest zagen en het was dus weer prijs...
Mama met het laatste nestje

Het eerste nestje van 4 en de papa zijn ondertussen gearriveerd bij Nathalia, en is papa Snickers bij mij beland en meteen ook al gecastreerd. Hij is alvast een heel lief en nieuwsgierig konijn!
Papa Snickers

En bij Kelly waren ook 3 jonge, niet-gecastreerde hangoor rammen aangekomen waar een vriendin niet meer voor kon zorgen, dus konden we ook niet anders dan deze aan te nemen.  Ook deze rammen werden zo snel mogelijk gecastreerd en kunnen vanaf volgende week verhuizen.
Pluchke, één van 3 rammen

En zo zie je maar, altijd druk druk druk.  Veel mensen denken dat we de opvang full-time runnen maar dat is niet zo.  We gaan allemaal ook nog werken en bijna al mijn vrije tijd wordt besteed aan de opvangers.  Moest iemand mij maandelijks willen sponseren met het uitbetalen van mijn loon, valt het natuurlijk te overwegen om te stoppen met werken en full-time konijnenopvang te doen... Kandidaten mogen mij altijd contacteren natuurlijk...

zaterdag 23 januari 2016

GOED TERECHT: Hazard

We kregen deze leuke foto te zien van Hazard, ook één van de 5 konijntjes die we vorig jaar in januari hebben weggehaald uit een dierenwinkel.  Op zich was hij er het minst erg aan toe, aangezien hij geen verwondingen had. Alleen zijn haar zat verschrikkelijk in de knoop en zo zou hij ook niet echt op een goede plaats terecht gekomen zijn.
Maar ziehier, meneer is bij de kapper geweest en een mooie froufrou gekregen!

vrijdag 22 januari 2016

Zeg nee tegen konijnenleed!!!

Helaas zijn konijnen vaak het slachtoffer van mishandeling...

* ze worden gebruikt in dierenproeven, onder andere voor medicijnen of make-up
* ze worden ook gefokt om te eindigen als versiering op een jas (bontkraag of bontjas)
* helaas eindigen ze ook vaak als voeding op het bord van mens of roofdieren (zoals slangen, roofvogels of in dierentuinen)
* maar ook de niet-industriële konijnen hebben zwaar te lijden onder verwaarlozing en worden vaak gedumpt

Daarom proberen we in de eerste plaats het lot van de konijnen als huisdieren te verbeteren, maar dat wil niet zeggen dat we onze ogen sluiten voor het leed van de industriële konijnen...

donderdag 21 januari 2016

Warm

Gelukkig is het einde van de koude periode in zicht, maar dat wil niet zeggen dat je de konijntjes in de kou moet laten zitten...
Maar konijnen kunnen op zich goed tegen de koude, als ze een mooie wintervacht ontwikkeld hebben door al van september buiten te zitten.  Het is ontzettend slecht om je konijnen even mee naar binnen te nemen en dan weer buiten te doen.  Hun vachtontwikkeling kan hierdoor serieus in de war geraken, met als gevolg dat ze hun dikke winterpels verliezen.
Voor wie nog gepaste maatregelen wil nemen om de konijnen in de winter te beschermen, kan bij een ouder blogberichtje terecht voor heel wat wintertips: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/11/konijnen-veilig-de-winter-door.html

woensdag 20 januari 2016

Omtrent RHD2

We hebben al sinds eind december regelmatig de vraag gekregen of de opvang niet sluit naar aanleiding van de uitbraak van RHD2 in Nederland.  RHD (of VHS) is een ziekte die konijnen op vrij korte termijn kan doden.  Door ze te vaccineren hebben ze meer kans op overleven, maar geen enkel vaccin is 100% beschermend.


Onze konijnen worden al standaard ingeënt met NOVIBAC, dat zowel beschermd tegen Myxomatose als RHD/VHS.  Alleen is het zo dat dit enkel voor het type 1 is en niet voor het type 2.

Op zicht waart het type 2 al langer rond in Europa, en in landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn hier al voor vaccins ontwikkeld en op de markt gebracht.  Alleen is het zo dat ze in België en Nederland voorlopig niet te krijgen zijn, omdat er omtrent geneesmiddelen toch een strikte wetgeving geldt omtrent invoeren.  Er moeten hiervoor verschillende vergunningen per land gekregen worden.
Ik probeer me als opvang zo goed mogelijk te informeren omtrent de stand van zaken. Op Facebook is er hiervoor ook een groep opgericht, waar de informatie gedeeld wordt: https://www.facebook.com/groups/1647033305569128/?fref=ts 

Ook heel wat informatie van de Universiteit Utrecht Faculteit Dierengeneeskunde wordt gedeeld, omdat zij ook veel onderzoek doen naar uitbraken en autopsie verrichten om zeker te zijn of uit te sluiten dat de doodsoorzaak RHD2 is.  Want dat is nu ook zoiets: alle konijnen die nu zomaar dood liggen, gaan niet noodzakelijk dood aan RHD2.  Enkel door autopsie kan men dit zeker weten, maar veel mensen laten dit niet doen.  Dus blijft het gissen waaraan het dier gestorven is.

Met de lijst die de Faculteit heeft vrijgegeven omtrent bruikbare vaccins ben ik dit gaan navragen bij de dierenarts, en op het ogenblik is in België enkel de CUNIVAK verkrijgbaar.  Volgens de bijsluiter is niet geweten hoelang het vaccin bescherming biedt voor RHD2 omdat hier geen onderzoek naar gedaan is.  Het dient na 3-4 weken opnieuw gegeven te worden.  De konijnen die hiermee intramusculair ingeënt zijn, kunnen wel ziek worden van de RHD2, maar de sterfkans is een stuk kleiner.  En aangezien we op het ogenblik geen andere mogelijkheid hebben, worden ook onze konijnen dus ingeënt met zowel Novibac, als Cunivak (IM). Als konijnen geadopteerd worden binnen de periode van 3-4 weken na vaccinatie, kan de nieuwe vaccinatie door ons gebeuren of door de eigen dierenarts. In het laatste geval kan zeker dit blogbericht ook doorgespeeld worden ter informatie.

Ter informatie: 
* De bijsluiter van Cunivachttp://mecan.nl/cunivak-rhd/
* Lijst van Faculteit Diergeneeskunde (dit wordt regelmatig geupdate, indien niet meer beschikbaar, zoek op www.uu.nl op RHD2):

dinsdag 19 januari 2016

Leer dit aan je kinderen...

En koop a.u.b. geen dier voor je kind, om het dan na een paar maand weer af te staan, want zo geef je verkeerde signalen aan je kinderen!!!
Helaas is "de kinderen kijken er niet meer naar om" één van de vaakst gehoorde excuses om een konijn af te staan aan de opvang...

maandag 18 januari 2016

Groenten en kruiden voor konijnen!

Sommige mensen hebben weinig inspiratie voor het geven van groentjes, maar hierbij even een aanvulling!
Minimaïs, broccoli, spruitjes, kool, wortel (met mate omwille van suikers), wortelgroen, bloemkoolblad, selder, komkommer, boerenkool, radijsjes met groen, ruccola, romeinse sla (geen groene sla), spinazie, waterkers, peterselie, basilicum, munt...
Koolsoorten mag je geven, maar met mate opbouwen, dus niet te veel ineens, maar dit geldt in feite voor alle groenten die je aan je konijn geeft!

zondag 17 januari 2016

Donaties

We mochten de afgelopen tijd weer een aantal donaties ontvangen of hebben we onze gewonnen bonnen ingeruild voor véél lekkers voor de konijnen!

In maart 2015 hadden we via Maxizoo meegedaan met een leuke foto van Dido en Flokje en we wonnen zowaar een bon van 60€.  Helaas nooit meer wat van gehoord, tot in de kerstperiode we een bon toegestuurd kregen om dus te gaan shoppen!

De winnende foto's van "andere" dieren uit België

De bon

En dit is de buit, vooral héél véél lekker hooi!!!

Ik had ook nog zo'n 150€ op de waardebon van 500€ die ik ooit gewonnen had via GVA en Zowiezoo, en aangezien we niet zo vaak in het Antwerpse komen, besloot ik maar om meteen grote aankopen te doen qua voer, zodat de konijnen er ook weer voor eventjes tegen kunnen. En nu zijn de centjes van deze bon op, maar ik denk nog altijd met véél liefde terug aan mijn grootste lieveling Speedy, die ervoor gezorgd heeft dat 2.5 jaar na zijn dood hij nog altijd zijn vriendjes kan verwennen met lekkers!
Dit was de winnende foto

En weer héél véél knabbels!

En last but not least heeft Dierenhulp Westhoek voor ons ook al heel wat voer ingezameld door spulletjes te ruilen hiervoor.  En via gastgezin Kelly wordt het opgehaald en verder verdeeld onder de andere gastgezinnen die het kunnen gebruiken voor de opvang van onze konijntjes! 


P.S. We mengen altijd verschillende voedersoorten door elkaar, dus gezond en minder gezond, en we zien dat konijnen veel minder kieskeurig zijn hierdoor.

zaterdag 16 januari 2016

GOED TERECHT: 3 koppeltjes!

Caroline stuurde ons tijdens de kerstsluiting 3 leuke foto's van haar 3 konijnenkoppeltjes, waarvan de meeste konijnen bij ons geadopteerd zijn!  Altijd leuk natuurlijk om te zien hoe goed ze het stellen.

Stamper en Calvin

Sneeuwvlokje en Xanadu

Malou en Nono

vrijdag 15 januari 2016

Steun ons via Zooplus, Bol.com...

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen, en je aankopen doen via onze site is er één van. Bij een aantal leveranciers hebben wij een partnerprogramma, zodat wij een procent krijgen als jullie hun site via onze blog gaan bezoeken.  Zo weten ze dat je via ons komt, en worden de bestellingen geregistreerd, en krijgen wij per kwartaal het geld uitbetaald op onze rekening.  Heel eenvoudig dus, en je steunt er op die manier zonder veel extra werk!  Maar het kan voor onze opvang wel een wereld van verschil maken!!
We vermelden hieronder de sites met de juiste links, maar je kan ook altijd aan de rechterkant naar de desbetreffende sites surfen, dat werkt op dezelfde manier!
Wij hebben op die manier een samenwerking met
* ZOOPLUS: voor alle benodigdheden voor alle diersoorten
* BOL.COM: voor al je online aankopen van boeken, DVD's, dierenvoeding, speelgoed, electronica en zo meer
* MEDPETS: De online huisdierenapotheek om je trouwe viervoeters gezond te houden

En uiteraard zijn giften via onze rekening ook altijd welkom. Rekeningnummer BE89 9730 8729 5485 (IBAN ARSPBE22) op naam van Het Vrolijke Konijnenhol

ALVAST BEDANKT OM VIA DEZE LINKS 
TE SHOPPEN EN TE BESTELLEN
De konijntjes zijn jullie dankbaar!!!




donderdag 14 januari 2016

Eerste winterprik


Het ziet er naar uit dat we de komende dagen de eerste winterprik gaan krijgen, met vriestemperaturen.  Daarom is het belangrijk om voldoende maatregelen te nemen voor je konijn(en) die buiten zitten.
We hebben een 2-tal jaar geleden hier een blogbericht aan gewijd, maar ik wil hier nog even de aandacht op vestigen.

http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/11/konijnen-veilig-de-winter-door.html

Een paar heel belangrijke zaken om in het oog te houden:
* Zorg voor voldoende plaatsen waar een konijn wind- en regenvrij kan zitten of liggen.
* Voorzie voldoende STRO, dit heeft een isolerende werking.
* Bij hokken met een metalen onderplaat, leg eventueel een dikke laag kranten en/of deken op de bodem.  Metaal is een goede geleider en laat dus ook de koude goed door.
* Neem een buitenkonijn niet mee naar binnen!  Het temperatuurverschil kan voor ziektes zorgen.  Als je liever het konijn toch niet buiten laat, zet je die het best in een niet-verwarmde garage voor de minste temperatuurverschillen.

En nog even dit: Konijnen (die gewoon zijn om buiten te leven) zijn op zich aangepast aan de koude door een dikkere wintervacht. Konijnen kunnen beter tegen de koude dan tegen de warmte!!! En als ze een vriendje hebben om dicht tegen te liggen, maakt dat de koude ook een stuk draaglijker...


Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.