Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 21 oktober 2015

Gastgezin Mathieu

We vinden het ook leuk om jullie kennis te laten maken met onze medewerkers en vandaag stelt Mathieu zich aan jullie voor!

Hallo! Ik ben Mathieu uit Roeselare en ik werk als wetenschappelijk onderzoeker aan een Vlaamse universiteit. Een deel van mijn onderzoek heeft als doel om zogenaamde in vitro methoden te ontwikkelen die als alternatief gebruikt kunnen worden voor het uitvoeren van dierproeven. 
Ik ben echter niet enkel binnen de werksfeer maar ook daarbuiten begaan met dierenwelzijn. Ik heb vooral aandacht voor huisdieren die een nieuwe thuis zoeken, hetgeen helaas een veelvoorkomend gegeven is. Mijn voorliefde gaat daarbij uit naar konijnen. Zo hebben mijn partner en ik in 2012 het dwergkonijntje Guustje geadopteerd dat reeds aan zijn derde eigenaar toe was. We hebben 2 jaar met veel liefde voor hem gezorgd, maar jammergenoeg is hij in de zomer van 2014 gestorven aan de gevolgen van een Encephalitozoon cuniculi infectie, een ziekte die frequent voorkomt bij konijnen. Mensen die reeds een huisdier verloren hebben weten hoe hard dit aankomt en wij waren daar geen uitzondering op. 
Enkele maanden na het overlijden van Guustje gingen we op zoek naar een organisatie die gevonden of afgestane konijnen een nieuwe thuis biedt en zo kwamen we terecht bij Het Vrolijke Konijnenhol. We zijn uit nieuwsgierigheid eerst eens op prospectie gegaan bij de hoofdbasis van Het Vrolijke Konijnenhol in Oostkamp, maar het was snel duidelijk dat het goed zat en dat deze konijnenopvang geleid wordt door mensen met het hart op de juiste plaats. 
Kort daarna hebben we het koppeltje Camille en Herbert geadopteerd, 2 onafscheidelijke dwergkonijntjes. Hun ‘villa’ staat in onze garage en gezien wij onze wagens daar nooit parkeren is dat ondertussen volledig hun domein geworden. Soms komen ze binnen piepen in de keuken en woonkamer, maar ze blijken toch liefst van al in hun vertrouwde omgeving te vertoeven. 
Camille is wat verlegen voor de foto... Herbert zit mooi te poseren!

Zoals een aantal andere vrijwilligers, zijn we ondertussen ook reeds 2 keer ‘pleeggezin’ geweest voor een konijntje dat opgevangen was door Vicky in Oostkamp. Het ging telkens om een mannetje dat dan tijdelijk samenwoonde met Camille en Herbert in onze garage, weliswaar in een aparte ‘woning’, vooraleer er een nieuwe eigenaar werd gevonden voor permanente huisvesting. In de zomer van 2015 hebben we in onze tuin een ‘konijnenpark’ aangelegd. De bedoeling is om hier nog meer opvangertjes een voorlopige thuis te kunnen bieden en aldus het vele en harde werk van Vicky wat te helpen verlichten. 
De eerste bewoners kwamen vorige week aan. Het gaat om de broers Aragorn en Yavanno, 2 Vlaamse reuzen. Ze hebben momenteel nog wat last van plankenkoorts en blijken zich liefst van al samen te verstoppen achter hun hokjes. Het is ook voor ons nog wat wennen, aangezien we voor het eerst pluizige huisgenoten hebben die niet binnen maar wel buiten wonen. Dat vergt de nodige voorzorgen, zeker met de winter voor de deur. We gaan ook hen een zo goed mogelijke en liefdevolle opvang trachten te bieden in afwachting van een nieuw baasje en we zijn van plan om ook in de komende jaren onze taak als pleeggezin voor te zetten.
Aragorn geniet van de open lucht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.