Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 14 augustus 2015

Nieuwe ren voor de Bende van Vicky

Eind mei zijn we verhuisd naar ons nieuwe stekje, ook in Oostkamp, maar met veel meer ruimte voor onszelf en de konijnen.  Al meteen werd ook begonnen aan een grote ren van 16m³ voor de bende Franse hangoren...
Het begin van de ren, begin juni

In de weekends, als het weer het tenminste toeliet, werd vervolgens verder gewerkt... Houten palen, stevig martergaas bevestigen en zo meer.
Situatie in juli

Sinds vorige weekend is de ren helemaal dicht en mochten ze verhuizen!  Het is nog niet af, want er moet nog een slaaphok, zandbak en verhoogjes in komen, maar voor voorlopig moet het maar goed zijn, ze hebben alvast meer ruimte dan voordien.
De huidige situatie van de ren

Dan maak je zo'n grote ren, dan liggen ze allemaal op een hoopje...

Nala en Vlekje genieten van hun korrels
(TER INFO: 9 konijnen aan een gemiddelde van zo'n 4-5 kilo per konijn maal 20 à 25gr korrels is een kilo korrels per dag.  Ik vul hun trog ongeveer 1x per 2 dagen)

De voorlopige eethoek, waar de trog staat, wordt binnenkort de zandbak

Ook een drinkbakje (ook fles hoor!)

Baileys beschermt zijn harem

Feline doet dienst als deurmat

Vier op een rij: Mirabelle, Baileys, Feline en nieuwkomer Quasimodo

Mirabelle speelt graag voor stokstaartje

Wilgentakken gaan er ook altijd in

Ik had ook nog oude plastic serres die toch niet in gebruik zijn nu, ideaal speelgoed om in of op te liggen of te zitten... De bende van 8 bijna allemaal in één zo'n serre...
Quasimodo erop, Baileys eronder...

1 opmerking:

  1. wow zo'n coole ren ik ga ook een heel grote ren maken in de zomer voor mijn konijnen ik heb er 6 welk net heb jij gebruikt voor onderaan voor op het gras te leggen en gaat de onderkant van hun poten dan niet kapot
    groetjes Camille

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.