Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 7 mei 2015

Cavia's ter adoptie


Naar aanleiding van ons artikel van het weghalen van een heleboel cavia's (zwangere zeugjes, beren en twee kleintjes van een dag oud), werden we overspoeld met de vraag naar cavia's.  Helaas wilde bijna iedereen de nog niet geboren jongen adopteren, en vroeg nauwelijks iemand naar de 16 cavia's die we weggehaald hebben... Wij vinden deze gang van zaken ontzettend jammer en bevestigt helaas nog altijd het idee dat een klein jong dier veel aantrekkelijker is om te kopen dan een ouder dier...
We zijn ook blij dat een collega-opvang twee voedsters en twee beren van ons heeft willen overnemen, zodat wij toch een beetje ontlast zouden worden met zo'n groot aantal extra dieren.
Helaas is er ook een keerzijde aan de medaille van zoveel dieren op te vangen... Jofke, één van de kleintjes uit het eerste nest is ondanks de goede zorgen overleden, en één van de zwangere vrouwtjes heeft een bloeding gehad (miskraam?) en ondanks de medische behandeling heel snel overleden.
Klein Jofke heeft het helaas niet gehaald...

We maken spoedig werk om de cavia's online te zetten en we hopen dat ook de oudere dieren een kans krijgen op een goede thuis!

ADOPT, DON'T SHOP!

Deze cavia's zullen in de groep van Wendy geïntroduceerd worden eens de kleintjes groot genoeg zijn en/of ze voldoende aangesterkt zijn...

Uxie is de mama van de kleintjes die nog niet lang geboren waren toen we ze weg haalden...

Nayo is één van de twee voedsters met een speciale haardos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.