Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 9 oktober 2017

Reorganisatie in HVK West

Tijdens de zomerperiode hebben we 3 grote flats kunnen overnemen van fokkers die stoppen.  Vorig jaar hadden we al 3 supermooie binnenhokken op de kop kunnen tikken. De buitenhokken kochten we gelukkig allemaal aan een superprijs (300 + 300 + 250), maar toch een aardig kostenplaatje in totaal... 
We hadden nog een stuk muur over en die flats pasten er perfect tegen

Prachtige stevige hokken!

We hebben geopteerd om deze investering te doen omwille van een aantal redenen:
* Deze flats zijn heel robuust en veel steviger dan de standaardhokken in de winkels, die al snel kapotgeknaagd worden, of waar het dak snel van gaat lekken...
* Het zijn behoorlijk ruime flats, voor grotere konijnen kan er ook nog een extra ren voorzien worden.
* De flats zijn supermakkelijk in onderhoud door de multiplex.
* De derde flat (met 8 hokken) zal gebruikt worden als quarantainehok met 6 hokken, de onderste 2 zijn moeilijker in onderhoud en zal als opslagruimte gebruikt worden. In dit Q-hok zullen de niet-geënte konijnen komen te zitten die zo snel mogelijk na aankomst hun vaccinatie moeten krijgen, en dan een 2-tal weken in de opvang moeten wachten tot de vaccins werkzaam zijn vooraleer ze kunnen verhuizen, om te vermijden dat er bij ons of bij de nieuwe eigenaars konijntjes zouden sterven aan myxomatose, RHD1 of RHD2.
De quarantaineflat waar nu nog 8 langharige konijntjes in verblijven

Door de flats hebben we ook extra capaciteit op dezelfde oppervlakte, maar het is ook de bedoeling om de overige hokken in reserve te houden, zeker om de drukke vakantieperiode te kunnen opvangen, omdat we dan ook heel veel konijnen op vakantie hebben. We gaan deze hokken zoveel mogelijk leeg laten staan, enkel in nood te gebruiken.  Want hoe meer hokken je hebt, hoe meer konijnen je er mee wil helpen, maar dat mag niet ten koste gaan van je eigen vrije tijd en gezondheid... Vandaar dus deze beslissing, maar we hebben nog geen moment spijt gehad om deze hokken aan te schaffen en te gebruiken.

En bovendien lopen mijn eigen konijnen en blijvertjes niet langer over de volledige oppervlakte van de koer, maar wel in een afgesloten stuk achteraan.  Dit ten eerste omdat het makkelijker is in onderhoud, zodat er niet overal keutels liggen als er bezoekers komen. En ten tweede omdat de groep nu zodanig uitgebreid is, dat ze daar ook wel voldoende ruimte en schuilhokken hebben.  De afscheiding heb ik zelf in mekaar geflanst met materiaal die ik hier nog liggen had...
Fier op mijn eigen "geknutsel"

Mijn buitenbende aan het genieten van de wilgentakken

Een grote portie groenvoer voor de grote groep op de konijnenkoer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.