MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

zaterdag 7 oktober 2017

Nieuwe blijvertjes in Oostkamp

Deze zomer hebben we ook heel wat konijnen als blijvertje ingeschreven, omdat ze toch door allerlei omstandigheden weinig tot geen kans maken op adoptie... Vaak scheelt er iets medisch aan, en willen mensen liever een gezond konijn adopteren.
Wij ontfermen ons over deze lieve konijntjes om ze hier in de opvang een permanent huisje te geven.

FEANORA (ID 16107) 
binnengekomen 21/6/2016
voedster - leeftijd onbekend - middelmatig formaat
Feanora is één van de vele vondelingen die ook vorig jaar de weg naar de opvang vonden.  Ik moest in de buurt zijn van een gekende dumpplaats, en ik had eerst geen zin om nog langs te rijden.  Uiteindelijk toch wel gedaan, en daar zat ze dan langs de kant van de weg... Met de vangkooi niet veel moeite moeten doen om haar te pakken, en al snel werd haar tandprobleem duidelijk, de vermoedelijke reden van het dumpen...
Haar snijtanden werden verwijderd op 15 juli 2016 en op 2 september 2016 werd ze geopereerd omwille van een abces aan haar tanden, maar dat was snel genezen. Op 27 maart 2017werd haar laatste snijtand die terug gegroeid was, uitgehaald.
Ze woonde samen met Peyton in één van de hokken, maar het deurtje was niet goed gesloten en 's anderendaags liep ze rond tussen de buitengroep zonder problemen. En omdat ze toch al ruim een jaar in de opvang zat, mocht ze hier blijven wonen.
***********************************************************
XYLO (ID 16262) 
binnengekomen op 12/11/2016
ram - leeftijd onbekend -  klein tot middelmatig formaat (NHD)
Xylo werd met nog een heleboel konijnen weggehaald uit zwaar verwaarloosde omstandigheden, samen met Knaller uit Breda. Hij heeft zware EC gehad, maar zijn behandeling is niet veel verbetert.  Omdat het zo druk was in de opvang, heeft Roos hem meegenomen naar huis en sindsdien verzorgt zij hem en mag daar blijven wonen.
***********************************************************
ORSINO (ID 17051)
binnengekomen 12/2/2017
ram (gecastreerd op 15/2/2017) - onbekend -  middelmatig formaat (langharig konijn)
Orsino werd samen met Peyton afgestaan wegens scheiding, en het "beertje" (dat is zijn bijnaam) werd gekoppeld aan Woppy met haar splayed leg.  Haar vriendjes waren kort na elkaar overleden, en aangezien ik wist dat hij niet snel een thuisje zou vinden omwille van zijn verschrikkelijke vacht, mocht hij ook blijven.
**********************************************************
PEYTON (ID 17052)
binnengekomen 12/2/2017
ram (gecastreerd op 15/2/2017) - onbekend -  middelmatig formaat
Samen met Orsino werd Peyton afgestaan wegens scheiding en woonde al een eindje samen met Feanora.  Hij is een blijvertje geworden omdat hij vaak last heeft van uitvloei uit zijn oogjes, waardoor het haar daar ook verdwijnt.  Hij is al regelmatig bij de dierenarts geweest om de traankanalen door te spoelen, maar dit gaat ontzettend moeizaam.
**********************************************************
YUMI (ID 17129)
binnengekomen 21/4/2017
ram  - leeftijd onbekend -  klein formaat
Yumi kwam als gedumpt konijntje via het asiel van Knokke samen met een paar dames binnen in de opvang.  Ik was meteen weg van dit guitige kereltje en ging hem zelf adopteren, tot ik de dag nadien zag dat hij serieuze tandproblemen had. Ondertussen zijn de snijtanden uitgehaald, maar bleek dat ook zijn kiezen niet supergoed waren.  En aangezien ik een zwak heb voor enerzijds hangoren en anderzijds konijnen met tandproblemen, was de beslissing om hem als blijvertje te bestempelen snel gemaakt... Enige probleem is dat hij totaal geen hooi eet.  Als dat het geval is, proberen we ook gedroogde kruiden voor te schotelen, maar ook daar is hij niet verzot op.  Korrels eet hij ook maar beperkt, meestal gooit hij het grootste deel van de korrels in zijn toiletbak... Nu heeft hij een grotere bak, maar in het begin verstopte hij die korrels achter zijn slaaptoilet, waardoor ik het niet zag dat hij bijna niet at... Hij vermagerde zienderogen en moest de castratie uitstellen.  Ondertussen is hij weer goed op gewicht, en is vooral verzot op wortelgroen, peterselie of witloofblaadjes in stukjes getrokken... Normaal gezien krijgt hij binnenkort nog één of meerdere vriendinnetjes... Het is echt een superlief konijntje, geen idee waarom mensen hem niet wilden verzorgen...
**********************************************************
Sinds de reorganisatie op de konijnenkoer wonen nu heel wat van de eigen konijnen en blijvertjes samen. De 4 rammen Yada, Moustache, Peyton en Orsino, met de 7 dames Opale, Dahlia, Woppy, Velvet, Feanora, Leyla, opvanger Cosette (5 jaar en minder snel kans op adoptie).  Kayleigh zat ook in de groep, maar ontsnapte uit de achterste ren terug naar het opvanggedeelte en zelfs na verschillende pogingen om haar in de groep te zetten, bleef ze liever aan de ander kant wonen.  Daar heeft ze voorlopig het gezelschap van 2 grote Vlaamse reus dames...
Gezellig aan het knabbelen van een wilgentak. 
Rechtsboven Dahlia, dan Peyton, Velvet, Yada, Feanora en opvanger Minx die ook tijdelijk in de groep woonde.
Grootste deel van de buitenbende aan het genieten van de groentjes

Deze konijntjes zijn ook op zoek naar een meter/peter!
Meer info op https://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/de-blijvertjes.html (de pagina moeten we eerstdaags nog een keer updaten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.