MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de zomer door

Konijntjes veilig de zomer door
Klik op de foto voor meer tips!

vrijdag 7 oktober 2016

Kinderen en konijnen?

Mensen denken nog steeds dat konijnen ideale huisdieren zijn voor kinderen, maar dat is verre van juist... Hoeveel konijnen gekocht voor kinderen als verjaardagscadeautje of met pasen komen niet in de opvangen terecht?
En sommige kinderen zijn ook niet in staat om een konijn op de juiste manier te benaderen.  Konijnen worden NIET graag opgepakt, want het zijn prooidieren.  Voor hen staat oppakken gelijk aan meegenomen worden door een roofdier.  Soms kunnen ze dan hevig gaan spartelen, met alle gevolgen van dien... Het konijn valt, en kan in het ergste geval iets breken, zoals op onderstaande röntgenfoto... Het konijn heeft aan een "speelpartijtje" met kinderen een gebroken rug overgehouden en heeft het niet overleefd.
Als je een konijn wil kopen voor je kinderen, begin dan met een pluchen konijn!!!
Konijnen benader je het best op de grond, aaien, eten geven en zo meer, allemaal op het niveau van het konijn... Laat het konijn naar je toe komen in plaats van omgekeerd.
Moesten mensen beseffen dat konijnen zo'n specifieke behoeften en eisen hebben, zouden ze waarschijnlijk minder geneigd zijn om het te kopen voor de kinderen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.