MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

woensdag 26 oktober 2016

Gewicht van je konijn

Met deze tekeningen kun je bepalen of je konijn te mager, goed of te zwaar is.  Een te dik konijn kan namelijk zijn/haar blindedarmkeutels niet meer opeten, een grote kans dat dit blijft plakken aan de poep en dat de vliegen hierdoor aangetrokken worden.
Een gezond konijn dient maar een kleine portie biks of gezond voer te krijgen (25 mg per kilo lichaamsgewicht per dag), onbeperkt hooi en een portie groentjes, kruiden (al dan niet gedroogd), onkruid, ...
Mijn buitengroep van vooral Franse hangoren en 2 kleinere hangoren (in totaal 10 stuks) krijgt meestal maar 1 à 2 keer per week korreltjes, en voor de rest héél véél groentjes en hooi! Soms aangevuld met bamboe of wilgentakken.  Geen enkel konijn heeft hier last van overgewicht, omdat ze ook voldoende huppelruimte hebben in hun grote ren!

Smullen van de groentjes

Knabbelen aan de bamboe


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.