MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

vrijdag 28 oktober 2016

Als je mij niet langer wil...

Helaas zien we al te vaak dat konijnen in een opwelling aangekocht worden en dat men er op den duur van af wil...
Veel mensen kiezen voor de optie DUMPEN, maar vergeten dat een tam konijn een deel van zijn instinct is kwijtgespeeld en een gedumpt konijn heeft het heel moeilijk om zich te handhaven... 
Anderen bieden het dier GRATIS AAN OP ZOEKERTJESSITES.  Dat is inderdaad al iets beter dan dumpen, maar door gratis dieren trek je ook verkeerde mensen aan... Heel vaak worden konijntjes gebruikt voor de fok, als voer voor mens, roofvogels of slangen en zo meer.  het is altijd beter om er toch een symbolische prijs voor te vragen.
De BESTE OPLOSSING is contact opnemen met een OPVANG, maar meestal is het ook niet mogelijk om meteen te helpen, omdat in de meeste gevallen de hokken altijd vol zitten... In een opvang krijgen ze de juiste verzorging en wordt er naar een goede thuis gezocht!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.