MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

dinsdag 18 oktober 2016

Cavia gevangen

We kregen in het weekend van 8 oktober de melding binnen van een loslopende cavia op een camping in Blankenberge.  De tuin waar het diertje zich verschool, werd aangepast en de haag werd verwijderd.  En aangezien de eigenaars binnenkort naar huis trekken, konden ze het beestje niet aan zijn lot overlaten. Daarom zijn wij op dinsdag 11 oktober eens ter plaatse gegaan om te checken.
Veel keutels bij het tuinhuis, waar hij meestal vertoefdeBij aankomst zagen we het diertje niet meteen, het had zich verschanst.  Maar toen we het gingen zoeken, ging het helaas voor ons op de loop, een ander tuintje in.  We probeerden dichter te komen, maar hij ging er weer van door... Maar gelukkig liep hij deze keer achter een tuinkast en bleef er even uitblazen, en zo hadden wij voldoende tijd om die kast af te zetten met een ren.  We plaatsten de vangkooien en dat was het geduld hebben.
Onze opstelling rond de kast: eerst vluchtroute blokkeren met de ren, en dan nog de vangkooien aan weerszijden van het hok.


De cavia kwam wel kijken, maar liep niet in de kooi, dus moesten we het na een halfuurtje een beetje forceren met een stok... En ja hoor, het diertje dat daar blijkbaar al ruim een jaar rondliep, was gevangen!!! Wendy is de beer 's avonds nog komen ophalen, hij zag er verder behoorlijk goed uit, gelukkig dat hij ook voldoende eten kreeg van de eigenaars van het perceel...

Gevangen!!!!

Met de vangkooien hebben we al veel succes geboekt


Dit is de gevangen cavia

Voor onze eerste echte vangactie voor een cavia, zijn we blij dat het hier ook vrij vlot en snel verliep!

2 opmerkingen:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.