Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

Vachtverzorging

VACHTVERZORGING VOOR KONIJNEN

Vanaf nu kun je ook bij ons terecht voor de vachtverzorging van je (langharig) konijn.
We bieden deze service aan bij Vicky te Oostkamp.

We hanteren het uurtarief van 35€ voor konijnen.  

We doen tevens een check-up van het konijn, en verwijzen indien nodig door naar een dierenarts voor verdere verzorging. Het knippen van de nageltjes kan ook gebeuren tijdens de vachtverzorging (indien apart: 5€).

Voor informatie of een afspraak, aarzel niet om ons te contacteren.

Voor ernstige gevallen werken we ook met een contractje.  Als de vacht zwaar vervilt is, is het ook voor ons als trimmers moeilijk werken, en is er ook kans op kleine wondjes.

Soms moet het konijn ook gewassen worden, zeker in gevallen van plakpoep.  Konijnen worden nooit standaard gewassen, tenzij we dat nodig achten.

Konijnen kunnen gebracht worden, en na de vachtverzorging terug opgehaald worden.  We laten weten wanneer we klaar zijn.  Intussen kun je in de buurt boodschappen doen bijvoorbeeld. Je mag er ook gerust bijblijven indien gewenst.

HVK West bij Vicky in Oostkamp (West-Vlaanderen)
Contact:

Vachtverzorging is zeker noodzakelijk bij de langharige rassen!  Angora's dienen elke dag gekamd te worden, bij teddy-rassen is dat zeker minstens één keer per week.  Bovendien is het ook aan te raden om om de 3 maanden je konijn te laten (bij)knippen.

Konijnen hebben van nature uit geen lange haren, deze zijn er puur gekomen door het fokken door de mens. Daarom heeft het dier ook de hulp nodig van de mens om van hun vacht af te geraken.
Wordt het konijn niet op tijd geknipt, dan gaat het haar vervilten.  Er komen klitten in die er niet meer makkelijk uit geraken. Op die manier kan het dier veel minder goed bewegen, kan het zijn warmte niet meer kwijt, stopt met eten en sterft.

Het is dus van levensbelang dat een langharig konijn goed verzorgd wordt, zeker in de zomermaanden moet er op gelet worden dat het konijn de warmte kwijtgeraakt.  Maar ook in de winter mag het haar niet te kort staan, zodat ze het niet koud krijgen.

Maar ook kortharige konijnen hebben soms extra vachtverzorging nodig. Tijdens het verharen, kan het zijn dat het konijn door allerlei omstandigheden het niet goed zelf kan bijhouden.  Het kan ook door het wassen een teveel aan losse haren binnenkrijgen, en dat kan lijden tot verstopping van het maag-darmstelsel.

Tot de langharige rassen behoren angora's, teddy's, en teddy-widders

Van harte welkom bij de konijnenkapster!

EVEN EEN PAAR VOORBEELDJES VAN VOOR & NA
Vaak worden zwaar vervilte konijnen bij ons binnen gebracht door hun eigenaars of via de opvang.  Ik probeer ze dan zo goed mogelijk te fatsoeneren en de grootste klitten weg te knippen of weg te scheren.Steun ons door een extra klik bij je online aankopen!!!

1 opmerking:

  1. Beste,

    We hebben een frans langoor konijn in huis "Knuffel". Ik merk op dat ze immens veel haar verliest, constant aan het verzorgen is en in de plooi van haar achterbeen al kaal is (enkel zichtbaar bj het draaien). Kan dit kwaad?

    Met vriendelijke groeten,
    Melanie De Ruytter

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.