Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

Afstand doen

SINDS HALF 2023 NEMEN WE MAAR HEEL BEPERKT KONIJNEN MEER AAN
WEGENS HET AFBOUWEN VAN DE OPVANG
OPGELET: We proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen om konijn(en) aan te nemen. Gelieve rekening te houden met het feit dat wij in de meeste gevallen dit niet van vandaag op morgen kunnen doen.  Bij een aanvraag proberen we altijd om zo snel mogelijk een oplossing te voorzien (en te kijken bij welk gastgezin er plaats is), en afhankelijk van de adopties en de lengte van de wachtlijst, kan de termijn helaas soms oplopen...

We proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen, maar als we op onze maximale capaciteit zitten, kunnen er helaas tijdelijk geen nieuwe konijnen binnenkomen.  Gelukkig hebben we meestal ook veel adopties, dus van zodra er plaats is, worden de konijnen op de wachtlijst binnengenomen.  We zijn géén asiel, en kunnen dus niet onbeperkt konijnen aannemen.  We proberen de konijnen nog steeds op te vangen in een huiselijke sfeer en hen de aandacht te geven die ze verdienen... We runnen deze opvang als hobby, naast onze job, dus hopelijk begrijpen jullie dit ook.

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.
Gelieve ook even dit te lezen over onze werking:

Is de verzorging van het konijn te veel werk geworden?
Ben je aan het scheiden, en niemand wil het konijn nog?
Ben je niet meer in staat om voor je konijn te zorgen?
Kijken de kinderen niet meer om naar hun "cadeau"?
Is de oorspronkelijke eigenaar gestorven?
Heb je een konijn gevonden op straat?
Ben je allergisch aan het konijn?
...

Dan ontvangen wij deze konijnen graag met open armen!!!
Dump een konijn zeker niet zomaar ergens, want het is niet in staat om zo te overleven, en valt al snel te prooi aan ziektes, honden, wilde dieren...

Voor onze vestiging in Oostkamp zullen we vanaf 1 juli 2021 werken met een Google Forms document om onze mailbox te ontzien in verband met de afstandsaanvragen.
We mailen dus niet standaard terug, maar pas van zodra er plaats is.  Helaas kunnen we nooit vooraf zeggen hoe lang die periode is, dit is sterk afhankelijk van de adopties.

Gelieve dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen:


Wij vangen deze konijnen op en zorgen ervoor dat ze ergens anders een nieuwe thuis krijgen. Konijnen kunnen in Oostkamp binnengebracht worden.
Het liefst ontvangen wij de konijnen met hok en eventuele overschot aan voeder, hooi, stro... Op die manier blijven ze toch nog een beetje in een vertrouwde omgeving en is er geen bruuske overschakeling van het voedsel. Een gelddonatie bij afstand is meer dan welkom, maar is zeker niet verplicht. We hebben uiteraard ook kosten aan een konijn (castratie of sterilisatie, vaccinatie, andere medische kosten,...)

* Wie konijnen afstaat, doet voor altijd afstand van de rechten om deze konijnen terug te vorderen. Vanaf het moment van overdracht, is en blijft het konijn eigendom van Het Vrolijke Konijnenhol VZW, ook bij latere adoptie.

* De konijnen worden zo snel mogelijk, als de gezondheidstoestand het natuurlijk toelaat, op de blog geplaatst.

* Wie konijnen heeft afgestaan (met uitzondering van gevonden konijnen), kan ook geen aanspraak meer maken om nieuwe konijnen bij ons te adopteren. We houden een termijn van 2 jaar aan dat je niet kan adopteren, om te vermijden dat mensen te pas en te onpas konijnen houden en weer afstaan.

* Konijnen die bij ons binnenkomen, worden verzorgd alsof het onze eigen konijnen zijn.  Als konijnen hier ziek arriveren, doen we er uiteraard ook alles aan om die er zoveel mogelijk door te helpen. Bij overlijden van het konijn door ziekte of overmacht, wordt dit ook steeds vermeld op de blog, en Het Vrolijke Konijnenhol kan onder geen beding verantwoordelijk gesteld worden voor het overlijden.

* Wie op de hoogte wil blijven van hoe het met zijn/haar konijn(en) is, wordt verder geïnformeerd via de blog.  Helaas is het vanaf nu onmogelijk om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden per e-mail.  We doen ons best om zoveel mogelijk informatie over de opvang met iedereen te delen, en uiteraard willen we ook onze tijd vooral steken in het verzorgen van de opvangkonijnen.

Hopelijk begrijpen jullie ook onze kant van de zaak, want zoals je merkt willen we ons voor de volle 100% (en zelfs meer) inzetten voor het lot van de konijntjes...

Bied je konijnen ook niet gratis aan op zoekertjessites... Het aanbod is ontzettend groot, en het zijn niet altijd mensen met goede bedoelingen die de konijnen komen ophalen.  Konijnen worden vaak gebruikt als voer voor slangen of roofvogels, of worden gebruikt in de broodfok... Dumpen is zeker ook GEEN OPTIE, omdat ze nauwelijks in staat zijn om voor zichzelf te zorgen in het wild.


Steun ons door een extra klik bij je online aankopen!!!

4 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Mijn dochter zit op kot en heeft haar konijn bij mij gebracht.... het probleem echter is dat ik niet veel thuis ben en het diertje veel alleen zit en daarbij komt nog dat nu het kouder gaat worden geen opvang voor hem heb in huis dus daarom zou ik hem ter adoptie willen opgeven.... Gypsie is een 'gewoon' wit albino konijn. Gelieve mij op de hoogte te houden,

  Groetjes,
  Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Pascale,

   Gelieve me hierover een mailtje te sturen om verder af te spreken, dat communiceert makkelijker dan hier via de opmerkingen. E-mail adres vind je bovenaan links op deze pagina of de tekening tussen de tekst.

   Groetjes,
   Vicky

   Verwijderen

 2. Mijn dochter kijkt niet meer om naar gaar konijn . Hij zit buiten in een hok, alleen. Hij is n groot konijn . Heet Bonbon. Mokka kleur.
  Ikzelf kan er niet genoeg tijd in stoppen. Ik wil hem niet zomaar uitzetten in de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste is om ons te mailen, zie afbeelding hierboven voor e-mailadres!

   Verwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.