Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 22 januari 2022

Jaarstatistieken 2021

 

Nu de maand januari ook weer goed gevorderd is, en alle konijnenadministratie voor 2021 achter de rug is, willen we jullie graag ook even onze jaarlijkse statistieken meegeven voor de goede orde.

In 2021 kregen we 187 konijnen binnen, dat is ongeveer evenveel als in 2020 (189 konijnen).

Daarvan waren 50 vondelingen, toch een lichte stijging met 2020 (45 vondelingen).

Ook mochten we 11 konijnen via inbeslagname aannemen in de opvang.

Helaas overleden 16 geregistreerde konijnen in de opvang.  We hebben geen rekening gehouden met niet-geregistreerde konijnen, en dan vooral baby's. Zeker met onze RHD-besmetting zijn heel veel jonge dieren gestorven helaas...

Tijdens het kalenderjaar 2021 werden ook maar liefst 176 adopties geregistreerd, en dat is een serieuze toename met 2020 (129 adopties).  Het grote verschil is ook deels te wijten aan het feit dat we voor het ogenblik een stuk minder konijnen hebben zitten dan in januari vorig jaar. We zijn blij dat we toch voor zoveel konijnen het verschil hebben kunnen maken!

Ook opvallend is dat er dit jaar voor het eerst 2 konijnen terug zijn gegaan naar hun eigenaar, en dan nog wel op dezelfde dag!  Beide konijnen waren onafhankelijk van elkaar ontsnapt en gelukkig terug herenigd met hun baasjes.

Via onze statistieken op Adopteer een Dier konden we ook voor het eerst (of toch dat ik weet) zien hoe lang dieren in onze opvang zitten.  Sommige kunnen de dag van aankomst al vertrekken, sommigen moeten wat langer wachten.  De langstzittende was 327 dagen, dus bijna een jaar.  Maar gemiddeld gezien zitten onze konijnen 67 dagen in de opvang voor ze naar hun definitieve thuisje vertrekken. Die termijn is vooral te wijten aan de gevonden dames, die hier sowieso minstens een maand in observatie blijven, en de rammen die na hun castratie minstens nog 2 weken niet kunnen verhuizen omdat ze nog vruchtbaar kunnen zijn.  En uiteraard ook de jonge dieren uit nestjes worden niet meteen ter adoptie gezet.

En ondertussen is 2022 ook al weer in volle vaart gestart, met een tiental nieuwkomers tot nu toe...

Maar ook in 2022 blijven we ons inzetten voor het welzijn van de konijnen, en hopen dat we veel dieren aan een nieuwe thuis kunnen helpen.

We hebben voor het ogenblik nog héél véél groot formaat konijnen zitten die dringend op zoek zijn naar een huisje en hopelijk kunnen we die snel voor hen vinden.

Onze konijnen zijn te vinden op https://www.adopteereendier.be/dierenasielen/het-vrolijke-konijnenhol-vzw-hvk-west/other

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.