Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 21 mei 2021

Tijdelijke sluiting wegens RHD besmetting

 TIJDELIJKE SLUITING WEGENS RHD BESMETTING

Het zijn donkere dagen geweest deze week, en ik vrees dat er nog meer donkere dagen zullen volgen...

We zitten voor het ogenblik helaas met een RHD besmetting, met heel wat sterfgevallen tot gevolg...
Gisteren stond sowieso een vaccinatiemoment op de planning om iedereen die nog niet gevaccineerd was, in te enten, maar dat komt nu misschien te laat.
Toen dinsdag één van de grote baby's overleden was, én bloed aan de neus had, gingen alle alarmbellen af. Uit een andere groep was ook een baby overleden, en we hebben deze samen binnengebracht voor autopsie. Een eerste macroscopisch onderzoek was nog niet heel duidelijk (wel een aantal puntbloedingen) en moeten we wachten op het microscopisch onderzoek van de organen. Die uitslag komt normaal gezien in de loop van de dag binnen.
Maar toen ik gisterenavond mijn voederronde deed, bleken er weer twee konijntjes overleden te zijn, ditmaal in het hok onder de oorspronkelijke sterfgevallen. Eén van hen had ook overduidelijke RHD-symptomen... We hebben toen alle hens aan dek gezet om de twee groepen die in dezelfde flat wonen, te isoleren in de keuken, en bang af te wachten. Helaas bleek vanmorgen ook al weer eentje overleden...
Normaal had ik vandaag een leuk dagje weg met school op het programma staan, maar ik mag thuisblijven om te redden wat te redden valt... We gaan zo meteen nog boodschappen gaan doen en heel wat nieuw materiaal te kopen, zoals nieuwe vuilblikken en dergelijke, want we gaan de oude gewoon weggooien nadat we de besmette flat hebben gepoetst en ontsmet.
En het zal elke dag bang afwachten zijn of er nog sneuvelen op niet.
DIT BETEKENT DUS DAT DE OPVANG PER DIRECT EN VOOR ONBEPAALDE TIJD GESLOTEN ZAL ZIJN!!!
We vermoeden dat we over een week of 2-3 opnieuw adoptie-afspraken en koppelingen gaan kunnen inplannen. Dit gaan we uiteraard dan weer aankondigen op deze pagina, als we weer open gaan.
We weten helaas niet hoe deze RHD besmetting is binnen gekomen... Dit kan via besmette konijnen (al dan niet wild), besmet eten, RHD die aan de schoenen blijft kleven na een wandeling, via insecten, ... Dus we weten het niet. Ondanks het feit dat we hier zo hygiënisch mogelijk willen werken, gaan we toch nog strengere protocollen moeten uitwerken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.