Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 27 juli 2019

Gedumpt...

Eind juni kregen we een dringende oproep over 7 gevonden konijntjes, en nog bijster jong... De opvangen in de regio zaten al vol (eigenlijk wij ook, maar ja, ik probeer voor vondelingen toch nog altijd extra ruimte vrij te maken). Afgelopen juni was helaas een "topmaand" voor de dumpertjes en dat al voor de start van de zomervakantie.. .Maar liefst 12 van de 24 binnenkomers in Oostkamp waren vondelingen!!! Het is helaas een never-ending story.  We kunnen maar proberen om voor de gevonden en gevangen konijntjes hier in de opvang het verschil te maken...

De 7 kleine ukkies van nauwelijks 5 weken oud waren gedumpt in Gentbrugge nabij Moskou.  Gelukkig waren ze vrij snel gevangen, en na een check-up bij de dierenarts konden ze naar ons komen.  Ondertussen had de vangster al plaats gevonden voor 4 konijntjes, zodat er uiteindelijk 3 rammetjes bij ons belandden.
De dumpplaats... Een parkje waarvan mensen denken dat konijnen daar wel kunnen overleven...
Je ziet het jonge diertje bijna niet lopen...

De 7 kleine ukjes bij de dierenarts...

Helaas is er ééntje gestorven door coccidiose, gelukkig zijn de andere 2 goed aan het groeien. Murdoch en Nimbus zullen nog wel een tijdje in de opvang moeten doorbrengen vooraleer ze klaar zijn voor adoptie.
Murdoch

Nimbus

RIP Omega :'(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.