Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 8 mei 2017

Ripley met de gebroken poot

Op 11 april kregen we een telefoontje van het asiel van Gent.  Ze hadden een "gedumpt" konijn binnengekregen met een gebroken poot, met de vraag of wij ons over het diertje konden ontfermen.  Zelf twijfelden ze over het feit of het diertje effectief gevonden was, of binnengebracht werd door de eigenaar omdat hij/zij de medische kosten niet kon dragen...
Samen met mijn ma dus richting Gent met de vervangwagen om Ripley op te pikken, en dan erna meteen door te rijden naar de DA voor een check-up... Maar eerst nog even tussenstop aan een park om Solay te vangen, maar daar hadden we al een berichtje over geschreven... (http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2017/04/gedumpte-konijntjes-deel-2-solay.html)

Ripley in het kleine hokje in de auto, 
omdat dit me makkelijker leek dan een transportbox om hem uit te halen.

Ripley op de behandeltafel

Er werd uiteraard meteen ook een foto gemaakt van zijn pootje, maar het zag er toch niet goed uit...
(Don't mind his balls, hij is nog niet gecastreerd dus...)

Meer dan overduidelijk gebroken, maar tevens een complexe breuk... Er zijn in dit geval altijd 3 scenario's: laten inslapen (maar dat is voor ons nooit een optie eigenlijk, tenzij het niet anders kan...), amputeren of proberen te fixeren tijdens een operatie.  Omdat ze meestal maar op het moment van opereren kunnen zien of fixatie een mogelijkheid is, moesten we dus even geduld hebben om te zien wat het resultaat zou worden.
Gelukkig konden we vrij snel terecht om de operatie te laten doorgaan, en tegen het einde van de week stond hij al op de planning.
Gelukkig bleek tijdens de operatie dat ze het pootje van Ripley konden redden, hoewel het veel bloed, zweet en tranen heeft gekocht.  Tijdens de operatie werd ook deze foto gemaakt, de lange pin werd uiteraard nog ingekort.
Ripley heeft nog zijn pootje, maar moest uiteraard wel kort gehouden worden om alles goed te laten herstellen.  Ondertussen zijn ook de draadjes eruit en moeten we volgende week op controle om een nieuwe foto te laten maken, om te zien of alles goed geneest...
Zijn pootje thuis na de operatie


Helaas gaat deze operatie en nazorg ook gepaard met een grote factuur, en we hebben helaas de laatste weken héél véél beroep moeten doen op onze gespecialiseerde dierenarts om diverse redenen: konijntjes die niet eten, konijntjes die niet keutelen, eentje met mysasis, die er ook allemaal voor een aantal dagen hebben moeten blijven tot ze weer genoeg in orde te zijn om naar de opvang terug te komen. We kregen hiervoor gisteren de factuur binnen: bijna 800€, direct een grote hap uit ons budget.


Mensen die graag een steuntje willen geven aan ons, kunnen een kleine bijdrage storten op rekening BE89 9730 8729 5485 (IBAN ARSPBE22) of via Paypal naar ons e-mail adres. We zijn ook van plan om binnenkort weer een opendeurdag te organiseren, met verkoop van heel veel spulletjes t.v.v. de opvang!
ALVAST BEDANKT IN NAAM VAN DE KONIJNTJES!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.