Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 17 maart 2017

Reusje, het kneusje...

Reusje was op 8 februari in de opvang gekomen, en ze zag er echt niet uit...  Het verslag van haar eerste dagen kun je hier bekijken: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2017/02/reusje-met-serieuze-oormijt.html
Ze is gevonden op een gekende dumpplaats waar we in het najaar van 2015 al een paar Vlaamse Reuzen hebben gevangen. Deze hebben we nooit kunnen vangen, we zijn nog meermaals langsgeweest maar haar nooit meer gezien. Vermoedelijk heeft ze op de composthoop van het containerpark kunnen overleven...
Gelukkig sloeg de medicatie en verzorging goed aan, en na een paar dagen zag ze er toch al een heel stuk beter uit.
 Zo kwam Reusje de opvang binnen
 

 Aan eetlust zeker geen gebrek!


 Op dag 9 ziet ze er al stukken beter uit!

Dag 17 (25 februari), ze ziet er toch al niet meer zo verschrikkelijk uit als in het begin.  Ook op haar hoofdje groeit er nu terug haar. En ze blijft een supergoede eetlust te hebben, ze kan er maar sterker door worden!
Omdat Reusje toch sukkelt met een soort van verlamde poot, moet ze ook af en toe eens in bad om alle viezigheid af te wassen.  Ze zit op puppypads in het hokje, zodat de urine goed geabsorbeerd wordt en niet op haar blijft zitten. 
Als het goed weer is, mag Reusje in de tuin zitten, in het gras in het zonnetje.  Je ziet dat ze daar echt van opknapt eigenlijk, dus in de mate van het mogelijke, als het weer het toelaat, verhuist ze naar buiten. Ondanks haar "handicap", probeert ze toch zo goed mogelijk rond te lopen en van het gras te knabbelen.
Mijn knap Reusje (9 maart, 1 maand na aankomst)
En aangezien het de afgelopen dagen ook stralend lenteweer was, mocht Reusje samen met ander patiëntje Nala naar buiten genieten in het gras.  De foto's spreken voor zich denk ik!
We houden jullie uiteraard verder op de hoogte hoe het gaat met Reusje, op onze Facebookgroep De Konijnenvrienden ga je op regelmatiger basis wel foto's van haar zien voorbij komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.