Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 23 januari 2015

Tijdelijke gastgezinnen gezocht!!!

Wij zijn op zoek naar een aantal tijdelijke gastgezinnen voor het opvangen van pas gecastreerde rammetjes van de wachtlijst, voor ze geadopteerd kunnen worden.  Dit zou telkens om een periode van 2-3 weken gaan. Dus het zou niet voor permanente opvang zijn, maar gewoon om ons uit de nood te helpen en ons werk wat te verlichten, zodat we meer plaats hebben voor de andere konijntjes die binnen komen en nog niet gereserveerd zijn.

Wat verwachten we van deze tijdelijke gastgezinnen?
* bij voorkeur regio Brugge-Oostkamp (minder stress bij transport voor de konijnen) Woon je toch iets verder?  Aarzel niet om ons te contacteren!
* beschikken over eigen vervoer voor het halen en brengen van de konijnen op afspraak
* het konijn voor een periode van 2-3 weken op te vangen in huiselijke sfeer 
* het konijn wordt op de juiste manier gehuisvest (kan binnen of buiten)

Wat mag je van onze opvang verwachten?
* indien gewenst wordt een binnenhok voorzien (buitenhok indien beschikbaar)
* indien gewenst zorgen we ook voor eten, hooi, stro en dergelijke
* eeuwige dankbaarheid voor het helpen

De tijdelijke gastgezinnen dienen ook een contractje te ondertekenen voor hun goede zorgen voor de konijnen en het eventueel lenen van materiaal van onze opvang.

Omdat ik de opvang quasi in mijn eentje run (naast de blogberichten, mails, Facebook,...), met een aantal vaste gastgezinnen om extra konijnen te kunnen helpen, is het voor mij onmogelijk om de konijnen nog een keer te brengen en te halen.  Ik doe alles ook gewoon in mijn vrije tijd, en ik heb die tijd vooral nodig om rond te geraken met de dagelijkse verzorging van de konijnen en het poetsen van de hokken.

Door de opvang even te ontlasten door deze gecastreerde rammen op te vangen, blijven de hokken vrij voor noodgevallen, zoals gedumpte konijntjes.  Ik spreek dan een datum af met de mensen die het konijntje willen adopteren, en kort voordien kan het gecastreerde rammetje dan weer binnen gebracht worden door de tijdelijke gastgezinnen. Indien voorhanden, kan ook een nieuw rammetje meegenomen worden tot adoptie.

Dus heb je interesse?  Aarzel dan niet om ons te contacteren, bij voorkeur via e-mail en niet via Facebook, omdat daar soms de berichtjes verloren gaan in de grote massa, en ik meer orde kan scheppen in de berichten via gmail...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.