MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

dinsdag 16 mei 2017

WARMTE!

Hou je konijnen de komende dagen goed in de gaten, want ze geven superwarm weer uit.  Konijnen kunnen beter tegen de koude dan tegen de warmte, en regelen hun temperatuur enkel via de oren. Daarom kunnen ze bij de voorspelde temperaturen van +20°C moeilijk hun warmte kwijt.  Gelukkig kunnen wij daar als eigenaar bij helpen, door vb een tegel in het hok te leggen om op te liggen en af te koelen, of flessen met bevroren water in een handdoek bij hen te leggen. Een Icepod werkt op dezelfde manier.
Bij twijfel, best binnen zetten op een koelere plaats.
Ook vliegen en maden vormen een groter risico op deze warme dagen, ook belangrijk dus om regelmatig het kontje te checken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.