Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 5 mei 2017

Babyboom bij HVK West...

We krijgen gelukkig veel adoptie-aanvragen binnen, maar ook veel konijntjes vinden hun weg naar ons... Sommige dames komen zwanger binnen, soms geweten, soms niet... In de mate van het mogelijke proberen we voedsters met een groot risico op zwangerschap steriliseren, maar soms is het al te laat...

Juliana was één van de 17 konijntjes die we weggehaald hadden uit verwaarloosde omstandigheden. Hoewel ze daar apart zat, konden we het risico niet nemen om haar al te laten verhuizen. Ze is uiteindelijk 3 weken na haar aankomst hier bevallen in de opvang op 17/4, paasmaandag... Deze kleintjes zijn ondertussen al volop aan het verkennen, en we hebben hun ruimte ook vergroot, zodat ze een dubbel hok beschikbaar hebben om rond te huppelen.

Juliana zorgt goed voor haar 4 wildkleurige kleintjes!

Op een konijnengroep op Facebook zag ik plots een bericht voorbijkomen om 2 dames weg te doen, en aangezien we een tekort hadden aan vrouwtjes door de grote vraag én het nog in de buurt was, besloot ik de dames op te halen.  Ik vroeg in het gesprek of ze zeker niet zwanger waren, maar de dame verzekerde me van niet.  Tot ik ze ging ophalen... Er liepen 3 dames rond en 1 niet-gecastreerde ram, en het andere vrouwtje had al kleintjes... Ik ging ze sowieso meenemen, maar ik kan er totaal niet tegen als mensen niet eerlijk zijn hierover... Normaal gezien was het de bedoeling dat ze snel konden verhuizen, maar Woozy is dus 2 dagen later bevallen op 18/4, en het andere vrouwtje Villy hebben we laten steriliseren...
De twee dames Woozy en Villy


De kleintjes van Woozy beginnen ook actiever te worden met de dag!

En dan hebben we nog de twee vondelingen Enya en Fergie, hun verslagje kon je al vorige week lezen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2017/04/gedumpte-konijntjes-deel-3-een-trio.html 
Op dinsdag gevangen en op donderdag was Fergie, het zwarte konijntje al druk in de weer met nestelen.  Op vrijdagmorgen lag er een hoop haar, met een 6-tal kleine frummeltjes in.  Toen ik op maandagmorgen het nest ging checken, lag er ook veel wit haar, deze keer van Enya, en ook zij moet daags voordien bevallen zijn, ook van een 6-tal kleintjes.  Omdat ik uit plaatsgebrek de 2 dames samen had gelaten, hebben ze dus ook een duonest gemaakt, waar dus een 12-tal kleintjes lekker gezellig samen kunnen slapen en groeien.  Ik denk dat dit wel vrij uniek is eigenlijk, waar 2 mama's dus zorgen voor al die kleintjes, want ik kan me niet inbeelden dat zij nog weten wie hun kleintjes zijn, of dat de kleintjes weten wie hun mama is, en gewoon bij allebei melk kunnen drinken.
Kleine frummeltjes in het nest

Het duonestje!

Op zich is nieuw leven altijd mooi en schattig, maar het heeft ook een keerzijde natuurlijk... Over een kleine 2 maand, net voor de zomervakantie dus, moeten dus ruim 20 kleintjes op zoek naar een huisje.  Om maar te zwijgen van alle dumpers die we zullen binnenkrijgen, en de zomer is traditioneel ook heel druk met konijntjes die op vakantie komen... Maar we doen ons best, doen wat we kunnen om zoveel mogelijk konijntjes aan een nieuw huisje te helpen, en ook aan geboortebeperking te doen waar kan...  Maar soms is het te laat, zoals voor deze 4 nestjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.