Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 1 mei 2013

Lief en leed in de konijnenopvang

Zaterdag zat ik in de auto op de terugweg om Nina op te halen, toen ik mijn GSM hoorde rinkelen.  Ik was toch bijna thuis, en belde meteen terug naar Ann.  Er was blijkbaar iets vreemds aan de hand met Bonnie, en we dachten dat ze misschien van het hok gevallen was waar ze zo graag opligt.  Blijkbaar was haar poep serieus gespannen, wiegde ze met haar hoofdje.
Ik wist ook niet wat er aan de hand kon zijn met haar, dus ik raadde Ann aan om eventueel metacam te geven om de pijn te stillen, en even met haar pootjes te bewegen om te zien of er inderdaad geen breuk of verstuiking of zo was.  Daarom werd ze uit de grote blijvertjesren gehaald, en in een hokje gezet in de grote stal.
Maar tot onze grote verbazing, zag Ann op zondagmorgen dus wat bewegen in het hok, en ook massa's haar.  Tja, kan maar één ding betekenen, namelijk een nestje... Dat hadden we absoluut niet verwacht bij Bonnie, want ze had net jongen gebaard toen ik haar samen met Clyde ging halen, maar die waren allemaal dood.
 De twee dode kleintjes, met toch al alles erop en eraan...
Maar aangezien ze toch nog die dag een paar uur samen had gezeten met Clyde voor ik haar ging oppikken, was ze dus weer gedekt.  Ik had gedacht dat het 1 of 2 dagen duurde voor ze opnieuw gedekt konden worden, maar dat was dus mis.  En het was dus een totale verrassing om daar een paar roze wormpjes te zien in het hok.  Ann heeft de twee dode konijntjes verwijderd en later even vlug gekeken hoeveel kleintjes er dus waren.  Het blijken er dus 6 te zijn, wat dus betekent dat we over een 2-tal maand al deze kleine ukjes gaan moeten laten adopteren.  Hopelijk zijn er mensen genoeg die jonge konijntjes in huis willen nemen.
Ondertussen is het nestje van Bonnie vandaag verhuisd naar het grote hok.  Nu we toch bezig waren met de grote kuis, hebben we geopteerd om haar daarin te steken, als de kleintjes de wereld willen verkennen, dan hebben ze daar de plaats in natuurlijk.  Ze liggen in een klein hondenmandje, en we hebben eerst onze handen goed in het oude hok gehaald (om te ruiken naar Bonnie) voor we het nestje integraal erin gelegd hebben. Bonnie hadden we niet zelf uitgehaald, maar lieten haar zelf in het hokje lopen.  Ze ontdekte al vrij snel haar kleintjes, en we waren gerustgesteld dat ze ze even besnuffelde.
Zo lief om die kleintjes te zien krioelen.  Het nestje hebben we afgemaakt met wat platen, zodat de kleintjes niet gestoord zouden worden door ons of de honden. Bonnie was meestal in de buurt van het mandje te vinden.  Op een gegeven moment liep ze ook in het mandje, en begonnen de kleintjes meteen te zogen. Maar toen liep ze weg, en belandde er ééntje op de rand van de mand, maar gelukkig wriemelde die kleine zich terug naar het warme nestje bij zijn broers en zusjes.
En dit zijn ze dan, de 6 kleintjes.  Ongelooflijk hoe zo'n klein konijn 8 van deze murmeltjes in zich kan dragen.  En je ziet dat de kleuren ook stilaan zichtbaar worden.  zo te zien een heel donker, twee of drie grijsjes en twee bleke (met spikkeltjes)

Op zaterdag dacht Ann ook dat er muizen in de binnenren zaten, en onderzoek wees uit dat er in het stro twee kleine ukkepukjes lagen van 10 tot 14 dagen oud, en de mama is Floortje.  Ze was op 14 maart bij ons binnengekomen en op 16 maart verhuisd naar de grote buitenren.  Ze moet dus vrij snel daarna zijn bevallen.  We hebben er niets van gemerkt, tot zaterdag dus...
Blijkbaar heeft ze haar nestje gemaakt in een hoop stro, die ze lekker heeft bekleed met haar witte haren.
Het zijn twee kleintjes, een zwartje en een rostje.  We hebben de konijntjes nog niet uit hun nestje gehaald om te checken, en het is normaal gezien nu toch te vroeg om al het geslacht te bepalen, dus hebben ze ook nog geen namen gekregen.

En Joe ging zondag van bij mij naar de opvang.  Hij had al van de zaterdagavond in een kleiner hok gezeten, en dat vond hij allesbehalve leuk. Ann wou hem "verwennen" door in het megakot van Bono te steken, maar blijkbaar moet er een slotje niet helemaal dicht geweest zijn, waardoor Joe het hazenpad gekozen had... Gelukkig bleef hij in het grote hok waar onze opvang in gevestigd is, maar voor hetzelfde geld was hij weg.  Maar op maandag kwam er een einde aan zijn vrijheid.  Ik bracht een net mee, maar het die hadden we niet nodig, want na een paar minuten hadden we hem al beet!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.