Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 15 mei 2013

Get ready for an overload of cuteness!!!

Zoals jullie wel weten, zijn konijntjes schattig, en kleine konijntjes nog véééééééél schattiger!!!!

Vandaar dat we ze even onderworpen hebben aan een uitgebreide fotosessie, hou de kwijldoekjes maar alvast in de aanslag!!! De kleine konijntjes zitten veilig en wel in grote hokken, waar de wilde dieren uit de buurt ze niet kunnen pakken, zoals helaas wel met de twee kleintjes van Floortje gebeurd is...

DE KLEINTJES VAN BONNIE
Toen we Bonnie op 28/03 bij ons binnengekomen, en had die nacht een nestje gehad, maar door de koude waren de kleintjes (een stuk of 6) allemaal dood.  Ze zat toen nog samen met Clyde, en we hebben nooit vermoed dat ze toen zwanger was.  Maar tot onze grote verbazing is ze op 28/04 bevallen van 8 kleintjes.  Helaas waren er toen al 2 dood, en een paar dagen later zijn er nog 2 gesneuveld (met de donkerste kleur).
Maar de 4 overblijvende pagadders doen het ontzettend goed, en nu hun oogjes open zijn, beginnen ze volop aan de verkenning van hun grote hok!!!
Kleintje 1: Blijkbaar een mooie mix van de kleuren van Bonnie & Clyde!

Kleintje 2: Ook dit kleintje heeft de kleuren van haar ouders, maar is iets lichter van kleur dan kleintje 1.

Kleintje 3: Dit wordt blijkbaar een kopie van de papa, waarschijnlijk ook met lang haar.

Kleintje 4: Dit is het kakkernestje van de groep, en een stuk kleiner dan de anderen.  Deze lijkt het meest op de mama, met wel wat lichter gekleurde pootjes.


DE KLEINTJES VAN LOUISE
Van Louise wisten we bijna 100% zeker dat ze zwanger zou zijn, aangezien ze samen met Kamiel, Joe en nog een vriendinnetje buiten rondliepen in een ren.  En op 6 mei was het zover, werden er 3 kleintjes ontdekt.  Hun oogjes zijn nog niet open, maar je kan toch al heel wat kenmerken al zien.  Deze kleintjes zullen ongetwijfeld hangoren of halfhangoren zijn (zoals de mama, de papa's zijn hangoren)

Kleintje 1: Dit donkergrijze/zwarte konijntje lijkt vooral op zijn mama!

Kleintje 2: Dit baby'tje heeft blijkbaar een Hollander-tekening, met de witte pootjes, schouders en witte streep op het hoofdje.

Kleintje 3: Ook bij deze baby is de typische Hollander tekening zichtbaar, hoewel geen van de konijnen blijkbaar er zo uitzien.  En deze heeft zo'n grappig oortje!

We hopen dat deze konijntjes in alle veiligheid kunnen opgroeien en dat ze over anderhalve maand kunnen geadopteerd worden!!!


1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.