MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

HOE ONS TE CONTACTEREN???

HOE ONS TE CONTACTEREN???
Gelieve ons NIET telefonisch te contacteren, klik op de link om te zien waarom!!!

vrijdag 18 november 2016

Huisvesting

Omdat ruimte voor konijnen bij ons hoog in het vaandel staat, willen we jullie met een langlopende reeks rond huisvesting voorbeelden geven van hoe het wel moet en hoe het niet moet qua huisvesting. We zien en horen soms de vreemdste dingen... Hopelijk kunnen we op die manier nog méér konijntjes helpen aan een goede huisvesting, want al te vaak zitten ze opgesloten in vele te kleine hokken...
Because a hutch is not enough!!!
Ook in Engeland wordt er sterk campagne gevoerd om de te kleine hokken uit de handel te krijgen, en wij zullen jullie ook wekelijks een voorbeeld geven van slechte en goede huisvesting.

Meer voorbeelden en informatie vind je onder http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/search/label/huisvesting

Een goede maatstaf is dat je konijnen gemiddeld gezien toch een 3 à 4 m² permanent beschikbaar zouden moeten hebben, om te kunnen rennen, binkies te kunnen maken, en zo meer.  Een hok met permanente ren is dus zeker aan te raden!!!
HOU ER REKENING MEE DAT DE MEESTE HOKKEN DIE IN DIERENWINKELS VERKOCHT WORDEN, ONVOLDOENDE RUIMTE BIEDEN!!!

FOUT!
Dit hok is veel te klein, zelfs voor één konijntje!

GOED! 
Een schuilhok, uitgebreid met een ren, waar ook allerlei dingen liggen om de verveling tegen te gaan!
Bovendien is de ren zo gemaakt dat ze er niet uit kunnen springen, en is er ook een vorm van "dak" voorzien, zodat de konijnen ook bij regenweer droog in hun ren kunnen zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.