Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 5 september 2016

Statistieken augustus


Ondanks de vakantieperiode werden er toch wel wat adopties op poten gezet deze zomer. In juli waren dit er 31, maar ook in augustus hadden we 24 adopties, wat zeker geen slecht aantal is. Spijtig genoeg komen er, zeker in de periode juli - augustus, veel meer konijnen binnen dan dat er buitengaan, maar dat zal altijd zo blijven vrees ik...
Ook zwangere voedsters zijn dit jaar een groot probleem geweest, deze maand toch ook weer twee nestjes: 4 van Emmy zaliger en 7 van Dora. Wij steriliseren onze voedsters sinds dit jaar, maar voor sommige binnenkomers (vaak vondelingen) is het helaas al te laat. Zij krijgen dan toch nog 1 nestje, wat wil zeggen dat er iedere keer bovenop de binnenkomers nog een aantal konijnen extra bijkomen.
In mei en juni was dit aantal gigantisch, maar gelukkig hebben we de laatste tijd minder zwangere voedsters binnengekregen! Laat ons hopen dat dat zo blijft!
En ondertussen zijn we ook over de grens van 192 konijnen gegaan, het aantal dat we in gans 2015 hebben opgevangen.  Met nog bijna 4 maanden te gaan tot het einde van het jaar, houden we ons hart vast voor wat nog gaat komen...

AUGUSTUS
Binnengekomen: 33 konijnen (waarvan 5 vondelingen)
Geplaatst: 24 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 11 (4 kleintjes van de ondertussen overleden Emmy + 7 van Dora)
Overlijdens: 9 (kleintje van Liezel, Racey, Vidumo, Nari, Xavana, Wulf, Paddy, Mortimer en Emmy)

Deze maand 9 overlijdens... ook dat hoort helaas bij de dagelijkse werking van onze opvang, zeker als er veel zijn kruipt dat ook in onze kleren. We weten ook vaak niet van waar de konijnen komen, hoe oud ze zijn of hoe hun gezondheid ervoor staat. Dit brengt soms verrassingen met zich mee en dan komt alle hulp voor deze diertjes te laat... Maar veel tijd om te treuren is er niet, we moeten ons best blijven doen voor de konijntjes die nu nog in de opvang verblijven.
We doen in ieder geval al wat we kunnen voor alle konijntjes die binnenkomen, ongeacht de leeftijd of gezondheid!! Geen enkel konijn wordt ingeslapen, alle konijnen krijgen een mooie kans op een nieuw leven, en soms is ze dat helaas niet gegund...

Wil je ook graag 1 van onze lieverds een mooie en welverdiende thuis geven? Kijk dan eens op onze adoptiepagina http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie.html

Ook onze cavia's zoeken nog een nieuw baasje! http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/cavias.html
Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer info!
En we hopen ook dat we de eerste hamsters kunnen laten adopteren, zie ook
http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/hamsters-ter-adoptie.html

En uiteraard mogen jullie blijven reclame maken voor ons, hoe bekender we worden, hoe meer konijnen er geholpen kunnen worden!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.