MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de zomer door

Konijntjes veilig de zomer door
Klik op de foto voor meer tips!

zondag 21 februari 2016

Vakantie? Niet voor mij... (deel 2)

Op dinsdag werd een flinke dame bij ons afgezet, die we Ithaca hebben gedoopt.  Helaas voor het diertje kampt het door verkeerde voeding met serieus overgewicht, en ook een serieuze plakpoep tot gevolg, omdat ze haar blindedarmkeutels niet meer kan opeten.
Ithaca, ofte "Dikke Bertha"

Ruim 3 kilo konijn dus...

 Haar vuile poep bij binnenkomst
We hebben haar eerst laten bekomen, maar dan op woensdag hebben we haar onder handen genomen om te wassen.  Allé, uiteraard alleen haar poep en ervoor zorgen dat vooral de dikke klont zou verdwijnen.  Met veel moeite kregen we heel wat stukken los.  Ook nu nog moeten we haar regelmatig checken, omdat door haar zwaarlijvigheid ze nog steeds onvoldoende aan haar poepje kan.
 Drogen en bekomen in de warmte...
Om het probleem van haar zwaarlijvigheid op te lossen, pakken we het op 2 vlakken aan. Enerzijds een strikt dieet van weinig korrels (en dan uiteraard de gezonde variant!), veel hooi, groentjes en anderzijds veel beweging.  Ze mag af en toe rondhuppelen in de garage of in een ren in de garage in de hoop dat de grammen er zo gaan afvliegen.
Veel bewegen is de boodschap

Op woensdag gingen we dan een konijn gaan vangen in Diksmuide, dat al een hele poos rondliep op een weide aan een drukke baan. Het kreeg er wel eten van voorbijgangers en omwonenden, maar ideaal was het natuurlijk niet. Helaas was door het weer die weide omgetoverd in een modderpoel, wat de vangactie helaas niet vergemakkelijkte.
Het witte puntje in de verte is het konijn...

Je kon het konijn wel vrij dicht benaderen, maar niet dicht genoeg...

Heel veel weg en weer gelopen, van de parking over de draad terug in de weide en terug. Ene keer heel dichtbij toen hij bijna in de vangkooi liep, maar toch nog een gaatje had ontdekt die wij over het hoofd hadden gezien. Ik moest helaas in de namiddag nog terug naar huis voor een afspraak, en ik liet Edith ter plaatse, omdat het konijn toch al wat moe begon te worden van het opjagen.
Maar daarna duurde het niet lang meer of het witte konijntje kon met de blote handen gepakt worden en werd in de vangkooi gestopt.
Deze mooie albino dame hebben we Jara genoemd.
Omdat we vorig jaar zoveel nesten, ook van halfwilde konijntjes hebben gehad, hebben we besloten om vanaf dit jaar alle gevonden dames te laten steriliseren.  En gelukkig maar, want in het geval van Geraldine was ze dus al zwanger.  Jara was dit nog niet, maar had ook sterk gekund aangezien er behoorlijk wat wilde konijnen in de buurt van de weide wonen.
De beide dames samen bij de dierenarts

En dan hebben we nog Kimba opgehaald in Harelbeke, omdat ze werd aangeboden in een heel klein hokje, en het is een mooie lieve dame met prachtige blauwe ogen.

's Anderendaags ging de bunnymobiel dan richting Zelzate, om daar een ouder konijntje van 7 jaar met tandproblemen op te pikken, omdat de eigenaar zelf geen vervoer had.  Het diertje wordt afgestaan omdat ze de dure behandelingen voor zijn kiezen bij te vijlen en het duurdere voer (Science Selective) niet meer kan betalen.  Maandag mag hij mee naar de dierenarts voor een checkup van zijn kiezen en ook meteen te laten castreren. Het is geen grote eter, dus ik ben benieuwd wat de dierenarts in het mondje zal zien.
Lars, een klein lief konijntje!

En de laatste konijntjes die tijdens het verlof werden opgepikt, deze keer in Beernem en dus wat dichter bij de deur, waren twee dames die via een weggeefgroep van de regio gratis werden aangeboden, dus besloot ik maar om die er ook nog bij te nemen. Want ik ken al het scenario: mensen met kinderen reageren erop, en over een paar maand moeten de dames weer op zoek naar een nieuwe thuis.  En daarom zoeken ze nu via onze opvang een nieuwe thuis!
Meranda

Natosha

Zo zie je maar, dat het hier bij momenten wel behoorlijk druk kan zijn... Maar gelukkig hebben we deze maand ook weer al een aantal adopties achter de rug en nog wat reservaties, maar uiteraard hopen we dat nog meer van onze opvangers een nieuw thuisje kunnen krijgen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.