Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 10 maart 2014

TER ADOPTIE: Yazzou en Zorro

Zaterdag zijn we hier in Oostkamp nog 2 rammetjes van 8 maanden oud gaan ophalen. Ze waren teveel bij een kleinschalige kweekster, en wij besloten om ons te ontfermen over deze twee jongens. Dus willen we jullie deze twee kerels graag aan jullie voorstellen!

De eerste is Yazzou, een konijntje met de zogenaamde vliegersoren, want soms hangen ze, en soms staan ze rechtop... Maar het is ook zo'n overactief baasje, dat het bijna onmogelijk was om deftige foto's van hem te maken.  Hij woont nu voorlopig in één van de grote buitenhokken in onze vestinging te Oostkamp, en we gaan deze week een afspraak maken bij de DA voor zijn castratie.



En zijn broer Zorro, dat is een ander paar mouwen... Die heeft een paar problemen, maar net als zijn broer is hij overactief, en trekt hij zich niets aan van zijn problemen...
Kiekeboe!

Blijkbaar heeft Zorro last van hangballen of sleepballen.  Blijkbaar zijn die helemaal uitgezakt, en slepen over de grond.  Aangezien we toch een afspraak hebben bij de dierenarts om Xaldo dinsdag te laten castreren, gaan we maar deze jongen meenemen i.p.v. Xaldo, want mijns inziens is dit een veel dringender geval.  Van wat ik op het internet gevonden heb van weinig informatie, zou dit te verhelpen moeten zijn met de castratie, dus laat ons inderdaad hopen dat het zo is.  Gelukkig ziet alles er nog behoorlijk goed uit, zonder wondjes, dus we zien wel hoe het gaat na de castratie.

En dan het tweede probleem: geen één van zijn twee oren zijn nog intact.  Deze verwondingen heeft hij bij zijn vorige eigenaars opgelopen door samen te zitten met broer Yazzou, maar ze zijn elkaar dus serieus te lijf gegaan, met deze verwondingen tot gevolg.  In zijn ene oor zit er een serieus gat, uit het andere oor is een ferm stuk gebeten. Maar hij heeft er verder geen last van, maar ik ga toch vragen aan de dierenarts dat hij alles een keer goed nakijkt!


Dus deze jongens worden zo spoedig mogelijk gecastreerd, en kunnen dan over een 2-tal weken verhuizen naar hun nieuwe thuis.  Aarzel niet om ons te contacteren bij interesse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.