Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 7 maart 2014

Meet the new folks!

Amai, drukke dagen hoor in de opvang... Ik zou er zonder probleem een full-time job van kunnen maken!!! Gelukkig dat het vakantie is, maar het andere werk blijft dan ook wat liggen helaas.  Maar ja, we vinden het zo leuk om met de konijntjes en alles van de opvang bezig te zijn, ik haal er zoveel voldoening uit.  En zeker als mensen ons leuke berichtjes sturen over hoe goed we wel bezig zijn, da's altijd een opsteker voor mij en de rest van het superteam!

Het is zowel druk qua binnenkomers als adopties, want van zodra er konijntjes weg gaan, hebben we weer plaats voor nieuwe binnen te nemen!

We kregen onlangs weer nieuwe foto's binnen van de konijntjes in het asiel.  Vooral het verhaal van Booke was een beetje triestig.  Ze is de dochter van Bibien (die we al eerder hebben kunnen plaatsen) en is geboren in het asiel.  Maar ze was sinds kort teruggebracht... En omdat medewerkster Els nog op zoek was naar een hangoorvrouwtje om te koppelen met haar Beatlebunny, besloot ze om dit schatje te adopteren!
En de reden waarom ze terug gebracht is, is ook een beetje belachelijk!  Ze was blijkbaar te veel aan het rijden op het andere konijn, en ze begrepen dat niet, want "vrouwtjes rijden toch niet?".  Tja, ook de dame van het asiel heeft die mensen niet meer op andere gedachten kunnen brengen, dus zat ze opnieuw in het asiel...  Wij hebben haar daar woensdag opgehaald, en donderdag mocht ze mee met Els.  Zaterdag staat dan de koppeling op het programma!
En ondertussen is ze al mooi geïnstalleerd bij Els, en morgen is de grote dag!!!  Hopelijk lukt het tussen die twee, want Beatle snakt al zo lang naar een lief vrouwtje om hem gezelschap te houden, maar hij heeft de ware nog niet gevonden...

Gisteren zijn ook een koppeltje dwergjes bij ons binnengebracht wegens verhuis.  Ze zijn allebei 3.5 jaar oud, Salsa is de voedster (licht gekleurd) en Pepper is de gecastreerde ram (donker).  Ze zijn gewoon om buiten te wonen, en zitten op dit ogenblik in het grote buitenhok bij Vicky in Oostkamp.
Pepper (gecastreerde ram)

Salsa (voedster)
Maar... ze zijn ongeveer een uurtje geleden al verhuisd naar hun nieuwe adresje!  En spiksplinternieuw hok mét ren staat op hun te wachten, en ze gaan ook af en toe in het gras mogen huppelen.  We zijn superblij dat de adopties hier zo vlot gaan, maar liefst 8 konijntjes zijn buitengegaan in 7 dagen tijd.  Wat een succes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.