Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 15 maart 2014

Binnen en buiten

Er zijn weer een paar in- en uitgaande bewegingen gebeurd deze week, dus willen we jullie graag even de laatste nieuwsjes laten weten!!!

Eerst de adopties! Vandaag stond een gezin aan de deur op zoek naar een konijn.  Ze hadden via de dierenarts van ons gehoord (is familie) en kwamen zo hier terecht.  Ik kon ze gelukkig overtuigen dat konijnen het liefst per 2 gehouden worden, en hun oog viel op Undra en Yazzou.

Undra is ondertussen ruim een maand bij ons, en de periode om te bevallen is verstreken, dus hebben we geluk gehad dat het niet prijs was.  En hier zie je haar bezig waar ze héél goed in was: tralie bijten en duwen om uit het hok te geraken...
En ook Yazzou viel in de smaak, en mag mee verhuizen.  De twee hangoren moeten wel nog een 2-tal weekjes apart zitten, aangezien meneer pas gisteren is gecastreerd.  En we konden bovendien ook nog een binnenhok verkopen, omdat ze ook af en toe binnen mogen zitten om geknuffeld te worden door de dochter...

We hebben deze week ook weer een paar nieuwe konijntjes binnen gekregen, dus laat ons even deze nieuwelingen voorstellen aan jullie!

Dit is Alizée, een mooie hangoordame van ongeveer 1 jaar oud.  Ze komt trouwens van dezelfde mensen als Joe en Kamiel, maar nu hebben ze alle konijnen weggedaan.  Ze is een beetje aan de forse kant, wit met zwarte oortjes.  Ze logeert op dit ogenblik bij medewerkster Kelly in Koekelare.  Helaas heeft zij geen camera, waardoor we nog geen mooiere foto van Alizée hebben kunnen maken.
Mocht er trouwens iemand een kleine camera kwijt willen, dan gaan we ze met open armen ontvangen en geven aan Kelly om de opvangkonijntjes te kunnen fotograferen!!!

Snoopy is een overactief jong mannetje (nog geen jaar oud) en moest weg wegens co-ouderschap.  Omdat we het allemaal zo'n schatje vonden, heeft Anke uit Geel besloten deze jongen op te halen en tijdelijk bij haar te huisvesten.  We hadden gedacht dat hij al weg ging zijn toen we reageerden op de advertentie, maar gelukkig konden we hem ophalen.  Hij is kindjes gewoon, dus houdt ook wel van knuffelen en spelen. We moeten nog onderling afspreken om hem tot in Aalst of Oostkamp te krijgen voor zijn castratie.  Hij kan eventueel ook rechtstreeks via Anke geadopteerd worden, op voorwaarde dat de nieuwe eigenaar hem zo snel mogelijk laat castreren.

En omdat er weer plaats was voor een konijntje, werd Babette vanavond nog opgehaald in Torhout.  Ze moest weg omdat ze niet overeenkwam met de kat, dus moest ze weg.  Babette is een lieve meid van ongeveer een half jaar oud en is gevaccineerd.  Ze is eerder klein van formaat maar geen dwerg.  Ze woont nu in Oostkamp in het grote buitenhok in afwachting van een nieuwe thuis.

Bij Ineke in Eine is deze week ook Muffin binnengekomen, een langharige ram van 3 jaar oud.  Omdat hij langharig is, moet hij ook minstens één keer per week gekamd worden om klittenvorming tegen te gaan.  Hij is ook een klein beetje gehandicapt: hij mist zijn teentjes van bij de geboorte, maar heeft er totaal geen last van.  Hij moet wel nog gecastreerd worden, maar dit zal binnenkort nog gebeuren.

Dus er zijn weer héél véél konijntjes die op zoek zijn naar een goede thuis.  Heb je interesse om er één of meer te adopteren, aarzel niet om ons te contacteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.