Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 26 september 2017

Centjes gezocht...


Gelukkig hoeven we deze oproep niet te vaak te plaatsen, maar de bodem van onze rekening is helaas weer in zicht... Op dit ogenblik hebben we nog ongeveer 400€ op de rekening, maar heb nog een factuur van de dierenarts te betalen van ruim 1000€... We vangen heel veel konijnen op, maar daardoor lopen ook de medische kosten een stuk hoger op, zeker ook met de extra vaccinatie tegen RHD2... En vorige week ook het slechte nieuws gekregen bij de DA dat de prijzen voor Filavac vaccins duurder worden, en dat ze ook steeds moeilijker te verkrijgen zijn, en ze pas in mondjesmaat bij de dierenartsen worden uitgeleverd...
Ook voer moeten we nu meer bijkopen dan op andere momenten, de donaties zijn allemaal al opgegeten...

Maar bij deze willen we even een rekensommetje maken, dat het voor onze opvang telkens moeilijk blijft om het hoofd boven water te houden...

GECASTREERDE RAM: 40€ castratie + ongeveer 20€ vaccinatie = 60€ kostprijs (adoptieprijs 50€, 10€ verlies)
VOEDSTER: ongeveer 20€ vaccinatie = 20€ kostprijs (adoptieprijs 50€, 10€ winst)
GESTERILISEERDE VOEDSTER: 90€ sterilisatie + ongeveer 20€ vaccinatie = 110€ kostprijs (adoptieprijs 80€, 30€ verlies)

Je ziet dus dat we in feite verlies draaien met de huidige vraagprijs, maar als je bij je eigen dierenarts nog moet laten castreren, steriliseren en/of vaccineren, ben je vaak veel meer kwijt natuurlijk.  De rest passen we nu in feite zelf bij door de verkoop van hokken, voer, extra donaties en dergelijke meer thuis of op beurzen. Maar met al die gedumpte konijnen van de afgelopen maanden is de situatie helaas onhoudbaar geworden...

Vandaar even onze smeekbede om een centje, groot of klein, te storten op onze rekening BE89 9730 8729 5485 (IBAN ARSPBE22) op naam van Het Vrolijke Konijnenhol of via Paypal naar vrolijkekonijnenhol@gmail.com

Elke cent is belangrijk, dus zelfs al kan je maar 1€ missen, vele kleintjes maken een groot natuurlijk! We hebben ruim 2700 volgers op de Facebookpagina, dus mocht iedereen de kleine moeite doen van 1€ over te maken, kunnen wij uiteraard weer een stukje verder met het opvangen.

Helaas kunnen wij geen fiscale attesten uitschrijven, we hebben daar al voor geïnformeerd bij de boekhouder, maar één van de voorwaarden is dat je subsidies moet krijgen, en helaas is dat bij ons niet het geval.  Voor firma's kunnen we wel een factuur uitschrijven voor sponsering.

Uiteraard zijn er nog manieren om ons te steunen, vb door aan te kopen via Bol of Zooplus...
Bij een aantal leveranciers hebben wij een partnerprogramma, zodat wij een procent krijgen als jullie hun site via onze blog gaan bezoeken.  Zo weten ze dat je via ons komt, en worden de bestellingen geregistreerd, en krijgen wij per kwartaal het geld uitbetaald op onze rekening.  Heel eenvoudig dus, en je steunt er op die manier zonder veel extra werk!  Maar het kan voor onze opvang wel een wereld van verschil maken!!
We vermelden hieronder de sites met de juiste links, maar je kan ook altijd aan de rechterkant naar de desbetreffende sites surfen, dat werkt op dezelfde manier!
Wij hebben op die manier een samenwerking met
* ZOOPLUS: voor alle benodigdheden voor alle diersoorten
BOL.COM: voor al je online aankopen van boeken, DVD's, dierenvoeding, speelgoed, electronica en zo meer
MEDPETS: De online huisdierenapotheek om je trouwe viervoeters gezond te houden

ALVAST BEDANKT OM VIA DEZE LINKS 
TE SHOPPEN EN TE BESTELLEN
De konijntjes zijn jullie dankbaar!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.