Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 16 september 2015

Veel blijvertjes vorige maand

In augustus kwamen heel veel konijnen binnen, waaronder ook een paar konijnen waarvan we beslist hebben dat ze in de opvang mogen blijven wonen. Bovendien waren er ook een paar konijnen die al in de loop van het jaar binnengekomen zijn, waarvan we vonden dat het beter is dat ze niet ter adoptie komen.

Emieltje
Emieltje zat al sinds januari in de opvang, toen we hem in slechte toestand aantroffen in een dierenwinkel.  Een snotneusje, een oogje vol etter waar hij blind op zal blijven en dan ook een rug die helemaal opengebeten was door andere rammetjes.  We hebben samen een heel lange weg afgelegd, met vallen en opstaan en héél véél etter, maar we zijn blij dat Emieltje het gehaald heeft.  
Hij is onlangs verhuisd naar medewerkster Roos.  We hebben hem in de zomer proberen te koppelen, maar helaas reageerde hij haast panisch op het andere konijntje, dus lijkt het ons echt beter dat hij alleen blijft.  We kunnen het hem, gezien de omstandigheden uit het verleden, niet kwalijk nemen dat hij bang is voor andere konijntjes.
We kregen een 3-tal cavia's binnen die afgestaan werden, en een mooi hok.  Dankzij het hok is Roos eindelijk overstag gegaan om hem eindelijk in huis te nemen om voor hem te zorgen.  Hij vindt het superleuk in zijn hok met 3 verdiepingen en ook Roos is heel tevreden met haar nieuwe huisgenoot. Je mag binnenkort nog een aparte topic hierover verwachten op de blog!
Op verkenning in zijn nieuwe hok


Juliette
Ik zag op een gegeven moment tijdens mijn rondje zoekertjessites, een opvallend zoekertje.  Er werd een konijn gratis aangeboden, op zich niet zo spectaculair omdat het toch helaas al te vaak voorkomt, maar de foto sprak me ontzettend aan.  Het ging om een 1.5 jarige voedster zonder oortjes.  De oortjes waren helaas in het nest opgeknabbeld door een ander vrouwtje die in het hok zat.
Ik wist gewoon dat ik voor dit konijn moest mailen, zelfs al moest ik daar een eind voor rijden... Wie weet waar ze anders zou terecht gekomen zijn?  Wie wil nu een konijn zonder oren?  Tja, ik dus!  En Juliette is echt een schattig en lief konijn, alleen aaien vindt ze op dit ogenblik nog niet zo leuk.  Ze woont nu samen met Celeste, eerst buiten en nu binnen, en sinds ze binnen zitten, komen ze veel beter overeen.

Celeste
Celeste werd eind juni gevonden in een bos, gedumpt uit een rijdende auto.  Ze had syfillis, teken, dubbele oorontsteking, waarvoor we haar allemaal met heel veel liefde hebben behandeld.  De eerste grote maand zat ze zelfs in de badkamer, om besmetting door andere konijnen te vermijden.
Maar ze herstelde ontzettend goed, kwam dan in de keuken te zitten, maar ze begon zichzelf te bijten, tot ze zelfs op rauw vlees zat... De wonde behandelen, zelfs een babypakje en een echt konijnenpakje aan en het herstelde weer.  Ze werd succesvol gekoppeld aan Juliette, tot ik op een dag wéér zag dat ze zichzelf kapot gebeten heeft... Beide dames zitten nu binnen, in afwachting van het genezen van de wonden en dat we de oorzaak kunnen vinden waarom ze zichzelf altijd wil bijten...
Celeste (rechts) en Juliette (links)


Quasimodo
We hebben al eerder bericht dat Quasimodo succesvol geïntroduceerd is in mijn buitenbende.  De dove hangoor werd binnengebracht omdat hij agressief was, wat redelijk logisch is door zijn doofheid.  Dan verschiet hij natuurlijk en zou durven aanvallen. Omdat we dergelijk konijn niet echt kunnen plaatsen, werd hij dus als blijvertje geregistreerd.  In de groep loopt het ontzettend goed, en ik ben blij dat deze jongen toch een goede plaats heeft gevonden!
Quasimodo (wit) samen met Mirabelle en Ginger aan het knabbelen van de wilgentakken


Ondertussen is de groep met blijvertjes verdubbeld, dus uitgebreid tot 8 konijntjes.
Deze konijnen hebben allemaal een specifiek probleem (gehad) waardoor ze permanent in de opvang blijven wonen.
* Grace was agressief in klein hok en alleen, zit ook in de buitenbende van Vicky
* Dido, Franse hangoor met een aangeboren kaakafwijking, de snijtanden zijn uitgehaald en blijft bij Vicky
* Lapino is binnengekomen met tandproblemen, maar de snijtanden kunnen niet getrokken worden omdat de kiezen ook niet helemaal in orde zijn. Hij heeft nu last van een schuin hoofdje door een zware dubbele oorontsteking en hierdoor groeien zijn snijtanden ook schuin. Maar hij blijft ontzettend veel zin hebben in het leven, en blijft ook in de hoofdzetel bij Vicky
* Harry is ook een sukkeltje, hij heeft een zware verlamming gehad aan de achterpootjes door E.Cuniculi, maar is helemaal hersteld daarvan.  Maar hij heeft nu ontzettend veel last van een tranend oogje en er moet binnenkort nagekeken worden wat de oorzaak hiervan is. Harry wordt door gastgezin Kelly verder verzorgd.

Meer informatie over onze blijvertjes vind je op hun aparte pagina: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/de-blijvertjes.html
Deze blijvertjes zijn ook nog op zoek naar meters en/of peters.  Door een bijdrage van 5€ per maand (voor een minimum van 6 maand), kun je dus meter of peter worden van één van de blijvertjes.  De meeste van de blijvers hebben nu wel geen medische kosten, maar met de bijdrage van het meter/peterschap houden we de rest van de opvang draaiende.  Op de pagina van de blijvertjes kun je ook meer lezen over het meter/peterschap.

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.