Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 13 september 2015

De eerste gedumpte cavia: Kaboel

De gedumpte cavia Kaboel:

De 6 september kregen we een email binnen dat er een cavia gevonden was in een bos in Dentergem.
Deze persoon die de cavia gered heeft, had via ons al vroeger een konijn geadopteerd. Maar omdat ze niets van cavia's wisten, nam ze contact op met ons.  Ze had de cavia al een paar keer gewassen want hij stonk uren in de wind. Ook had ze de wondjes aan zijn nek wat verzorgd. Haar man was diezelfde dag nog om cavia eten gereden. Dit waren de eerste foto's die we te zien kregen van deze lieve beer.


Dus op eerste zicht kon je al zien dat het diertje niet echt gezond was. Ik ben er dan achter geweest om de verdere zorgen over te nemen. Daar aangekomen zat het diertje in een ruime bench.  Met veel hooi, potje water, potje eten en een doos voor in te schuilen. Bij het pakken van de cavia merkte ik direct dat dit een zeer tamme cavia was. Dus komt zeker van ergens waar hij veel vastgenomen geweest is. Het gewicht was ook niet goed. Bij verdere controle bleek het een beer te zijn en vooral al een ouder dier. Ik schat de leeftijd zeker boven de 5 jaar ! Ik heb hem een krachtige naam gegeven. Namelijk Kaboel.
Vrijdag 11 september moest ik naar de dierenarts met Ura voor haar controle. Omdat ik toch moest gaan, heb ik beslist om hem mee te nemen. Toen de dierenarts hem eens wou bekijken, kroop hij direct weer richting mij. Hij was maar een paar dagen bij mij en vertrouwt mij nu al. De dierenarts kon haar ogen niet geloven. Zo erg is de cavia er aan toe. Kaboel is dan op de weegschaal gezet en woog juist ietsje meer dan 700 gram. Veel te weinig voor deze schat. De wonden aan zijn nek zijn waarschijnlijk door een vitamine C tekort. Daarmee krijgt hij nu vitamine C siroop en nog eens antibiotica. Hij is ook van eerste keer behandeld geweest voor schurft. De 18 september moet hij terug op controle om te kijken hoe de vitamine C siroop en antibiotica heeft geholpen. Hij heeft ook een enorme bult op zijn rechter bil. Maar omdat zijn huid in heel slechte staat is, vond de dierenarts het geen goed idee om daar die dag in te prikken. En dat hij eerst een beetje moet aansterken voor we dit gaan doen. Ofwel is het een abces, ofwel kan het ook een oude breuk zijn die nooit verzorgd is geweest.
Hij zit nu voor de moment in quarantaine omdat we de andere opvangcavia's niet willen besmetten. Dus nu is het afwachten hoe hij reageert op alles van medicatie en de goede voeding. Hij laat het allesinds niet aan zijn hartje komen om te komen piepen wat ik meeheb voor hem. Ik kan hem zelf al heel gemakkelijk strelen en vastnemen. Het is een hele lieve jongen.

Hier zijn een beetje betere foto's van Kaboel:

                                                           Is het geen mooie jongen!!!
                                                            De bult op zijn rechter bil...
                                                              De wonden in zijn nek...
 De magere buik van Kaboel ter hoogte van zijn kin heeft hij ook nog een paar wondje maar kun je op de foto niet goed zien.

Kaboel zal waarschijnlijk in de opvang blijven. Omdat hij al wat ouder is willen we hem besparen om weer te verhuizen. Hij zal wanneer hij beter is een jong beertje krijgen als vriendje. Want een cavia is juist hetzelfde als een konijn. Dit zijn groepsdieren en hebben een SOORTgenootje nodig!!!
Dus niet een cavia en konijn te samen, want die verstaan elkaar niet en hebben niets aan elkaar. Wat ze ook maar zeggen in de winkels!

Uiteraard hebben we nog een aantal andere cavia's in de opvang zitten, die wel ter adoptie zijn!  Je kan hiervoor even kijken op http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/cavias.html
Aarzel niet om ons te contacteren bij interesse!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.