Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 2 september 2015

Een zomer van extremen!


Het schooljaar is weer gestart, dus het is tijd om de zomermaanden even te evalueren.
We kunnen zeggen dat het een zomer van echte extremen was: veel binnenkomers, veel adopties, veel nestjes, veel blijvers!

In tegenstelling tot mei en juni hebben we weer heel wat adopties, wat ons zeer gelukkig stemt! Augustus was net als vorig jaar een topmaand!  Vorig jaar was ons record 22 konijnen op 1 maand tijd, dit jaar hadden we maar liefst 27 adopties in de maand augustus!!!

Spijtig genoeg zijn er in de zomerperiode ook heel wat konijntjes die gedumpt worden, dit jaar heel wat meer dan onze 2 voorgaande zomers...  Of konijntjes die afgestaan worden door hun eigenaar en dat was dit jaar ook niet anders. Daarbovenop zijn er heel wat van de binnengekomen konijnen zwanger (vooral de gevonden voedsters),  waardoor we qua plaats bijna de ganse tijd krap hebben gezeten en bijgevolg natuurlijk een pak meer konijnen moeten plaatsen dan de binnenkomers alleen. We hebben vaak de ruime hokken toch moeten opsplitsen en ook de garage werd vol hokken gezet om toch maar alle sukkelaars te kunnen helpen.  Op een gegeven moment waren er ruim 40 konijnen aanwezig in de hoofdzetel te Oostkamp: 15 eigen konijnen en dan nog een heleboel opvangkonijnen, logees en ook zieke konijntjes die hier tijdelijk voor verzorging bleven.  We hebben onze handen dus meer dan vol gehad tijdens de zomervakantie, en het was bij momenten veel meer dan een fulltime job eigenlijk om alle konijnen alle aandacht en verzorging te geven dat ze verdienen. En dan te zeggen dat we de opvang in feite puur als hobby runnen, en ik tijdens de zomervakantie weinig tijd heb gehad om andere dingen te doen dan met de konijnen bezig te zijn.

Enkele cijfers van deze zomer op een rijtje:

JULI
Binnengekomen: 13 konijnen
Geplaatst: 20 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 7 (kleintjes van Zippy)
Overlijdens: 2 (kleintjes zonder mama die opgehaald werden in Nederland)

AUGUSTUS
Binnengekomen: 31 konijnen
Geplaatst: 27 konijnen
Blijvers: 5 (Harry, Celeste, Quasimodo, Juliette, Emiel)
Geboortes: 7 (kleintjes van Narnia)
Overlijdens: 0

Augustus was dus op alle vlakken een topmaand, met een gemiddelde van 1 konijn per dag dat is binnengekomen, en gelukkig ook bijna evenveel adopties...
De adopties draaien momenteel op volle toeren en hopelijk blijft dit nog even zo, want we hebben nog steeds een aantal konijnen ter adoptie die ook een fijn plaatsje verdienen! We hebben zowel jonge als oudere konijntjes beschikbaar!
Wil je geen konijn adopteren, maar wel één van onze blijvertjes steunen, dan kan dit zeker ook nog altijd! Kijk dan even op onze pagina met blijvertjes en neem contact met ons op.
Binnenkort volgt nog een blogberichtje over de vele blijvertjes.
 
Het dumpen van konijnen mag voor ons echter wel stoppen! De diertjes verdienen het niet en vinden helaas niet altijd de weg naar een opvang VOOR er iets ergs met ze gebeurt!
Soms hebben dumpers het geluk dat ze bij hun vinders kunnen blijven, of dat ze zelf in de vriendenkring een oplossing kunnen vinden en we zijn altijd blij dat we uiteindelijk niet moeten tussenkomen, en dat het konijn dan toch ergens goed terecht komt.
We zouden veel liever minder werk hebben, maar helaas is het wishful thinking dat er ooit een einde komt aan het konijnenleed en dat we hier veel lege hokken hebben staan. Het zal helaas nooit stoppen...
We maken binnenkort ook werk van een reportage van onze recente vangactie, waar we 3 hoogst waarschijnlijk allemaal zwangere voedsters hebben gered in een bos... Maar daarover hoor je dus later meer op onze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.